Skip to content

Varietats

País

D.O.



Filtrar por precio

Mostra 1–24 de 62 resultats

  • Armand de Brignac Brut Gold

    369,85
  • Armand de Brignac Brut Rosé

    554,79
  • Esgotat

    Barons de Rothschild Brut

    50,99
  • Billecart Salmón Brut Rosé

    93,30
  • Billecart-Salmon Brut Réserve

    58,76
  • Bollinger Cuvee Brut

    69,35
  • Bollinger R.D.

    362,94
  • Delamotte Brut

    48,40
  • Dom Perignon

    244,25
  • Dom Pérignon Vintage Jean-Michel Basquiat

    274,00
  • Dom Perignon Vintage Rosé

    435,75
  • Dom Ruinart Blanc de Blancs

    247,09
  • Dom Ruinart Rosé

    385,00
  • Krug Grande Cuvée

    286,39
  • Krug Rosé

    410,00
  • Sale

    Lanson Label Rosé Brut

    El preu original era: 55,95€.El preu actual és: 45,00€.
  • Laurent Perrier Brut La Cuvee

    52,95
  • Louis Roederer Brut Rosé

    99,45
  • Louis Roederer Collection

    58,50
  • Moët & Chandon Brut Imperial

    43,45
  • Moet & Chandon Brut Imperial 37,5cl

    28,98
  • Moët & Chandon Brut Imperial Jéroboam

    421,30
  • Moet & Chandon Brut Imperial Magnum

    107,73
  • Moët & Chandon Grand Vintage

    71,89

Comprar Xampany online

Què és el Xampany?

El xampany  o champagne és un vi escumós que es fermenta secundàriament en una ampolla o dipòsit. La segona fermentació és la que crea l’àcid carbònic i el fa tan bombolla.

El xampany té un cos propi, frescor, riquesa, finor, anti-picor i una suau estimulació que cap altre vi escumós pot igualar. La seva fama és mundial, i cap celebració estaria orgullosa de no obrir una ampolla d’aquest líquid emblemàtic.

Qui va inventar el Xampany?

Es creu que l’inventor del xampany va ser Dom Pierre Perignon, un monjo benedictí a França el 1693. Com molts altres invents, va succeir per accident.

El monjo estaba provant nous sistemes i barreges per fer vi, però no es va desfer de les bombolles de fermentació. Però per casualitat ho va provar i li va quedar genial. El xampany acabava de ser inventat.

Quin és el procés del Xampany?

El procés és molt simple. Si el vi es guarda en bóta, els gasos produïts durant la fermentació s’escapen, però si es guarda en ampolla, romanen al líquid i li donen la seva especificitat.

La fermentació és doble. La primera fermentació es realitza en bótes de fusta i la segona en ampolla, i es poden conservar almenys dos anys.

Característiques del Xampany

Si haguéssim de resumir algunes de les característiques que fan del Champagne un vi únic, podem esmentar les següents:

  • Un vi blanc elaborat amb raïms negres, posteriorment amb Chardonnay blanc.
  • Assemblatge especial de diferents varietats de raïm, de diferents pagaments i anys. Això ens permet oferir cada any un producte equilibrat i semblant.
  • Pressió molt lleugera i parcial per obtenir most individual.
  • Criança sobre les mares i segona fermentació en ampolla.
  • La influencia decisiva del terroir i el clima únic.

Quan beure Xampany?

El Xampany és ideal per beure a temperatures entre 8°C i 10°C, aportant el sabor, l’estructura i l’aroma perfectes. Les temperatures massa fredes poden reduir l’efervescència, alterar l’aroma i fins i tot adormir les papil·les gustatives.

El xampany és un vi d’aperitiu, esmorzar i postres. Es pot beure tant de dia com de nit. És ideal per prendre en celebracions, aniversaris o festes de nadal. Sol utilitzar-se per brindar en les postres entre els amics i familiars.

Varietats del Xampany

No t’allunyis del xampany per la sequedat o la dolçor. De fet, aquestes dues qualitats estan molt relacionades, el xampany sec no és dolent, només menys sucre, tot depèn del teu gust.

Per tant, segons la seva dolçor, has de distingir les diferents varietats de Champagne, entre les quals pots trobar Nature Brut, Brut, Sec, Extra Sec, Demi Sec i Doux.

Beure xampany és sinònim de celebració i alegria. La seva efervescència fa una festa a les nostres papil·les gustatives, el sol fet d’obrir l’ampolla ens entusiasma.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×