Skip to content

País







S'estan mostrant 10 resultats

Comprar Patxaran online

Què és el Patxaran?

El patxaran és un licor amb un 25% a un 30% d’alcohol en volum obtingut per la maceració dels aranyons de fruites de color blau-negre de la planta aranya (Prunus spinosa) en brandi de fonoll. És característic principalment de Navarra, Espanya. S’elabora la Indicació Geogràfica Protegida Pacharán Navarro, però també d’altres regions properes des que comencés la comercialització a principis del segle XX, com ara Aragó, País Basc, La Rioja, Castella i Lleó o Cantàbria, fins i tot al Pirineu Atlàntic francès.

Origen i Història del Patxaran

El patxaran ja és una beguda coneguda que es consumeix a la comunitat autònoma de Navarra des de l’edat mitjana. Va aparèixer en celebracions importants de l’època i s’utilitzava a la cort per les seves propietats medicinals. De fet, va ser una de les begudes que es van servir en el casament del noble D. Godofre de Navarra, fill de Carles III, amb la senyora Teresa d’Arellano l’any 1415. L’abril de 1441, l’últim any de la seva vida, Navarra va prendre patxaran mentre estava malalta al monestir de Santa Maria de Neva.

Amb els anys, aquest licor ha passat de ser un medicament per a la digestió i el tractament de problemes estomacals a convertir-se en una beguda habitual a totes les llars de Pamplona, ​​des de la producció casolana fins a la industrialització.

Com es fa el patxaran?

Pacharán Navarro s’elabora amb nabius de Navarra sense l’ús de cap additiu, sabor o color. Això li dóna la diferenciació i la qualitat dels productes d’origen. Els nabius s’obtenen de les mates d’espines Prunus, un arbust salvatge i abundant a les muntanyes de Navarra.

Des de 1987, Navarra és l’única regió d’Europa on es crien i es troben aranyons silvestres. Com a resultat, s’ha convertit en el major productor aranyons silvestres a nivell nacional.

Fet només amb aranyons i anís. Després de l’estiu, els primers dies de tardor, les aranyes estan a punt per recollir-les. El sucre d’anís aporta dolçor i consistència que equilibra el caràcter astringent de la fruita, convertint-la en una beguda amigable amb un record perdurable.

La quantitat de fruita per litre d’alcohol ha d’estar entre 125 i 250 g, segons indica el consell regulador. Es posa en remull en bótes de roure o d’acer inoxidable durant 1 i 8 mesos. Finalment, tot es filtra i s’embotella. No s’han d’afegir colorants ni aromes durant la preparació, i el temps de graduació final és del 25% al ​​30%. El seu consum ha de ser fins a dos anys després de l’embotellament.

Com es pren el Patxaran?

Es recomana servir el Patxaran sol en un got o copa, ben fred, entre 3º i 7°C. També pots afegir glaçons a la teva beguda, tot i que no es recomana una gran quantitat, així que no diluïm el got i perdem el sabor d’aquesta beguda jove, fresca i versàtil.

El patxaran és un licor que es beu tradicionalment sol o com a guarnició després de dinar o sopar, després de les postres i el cafè, o com a beguda a la tarda o al vespre. També es pot barrejar amb refrescos o gasoses, en infusions i, per descomptat, en còctels.

Pots comprar patxaran online a la nostra botiga. Tria el licor o beguda que més et cridi l’atenció. 

Información

Promociones especiales
Novedades
¡Lo más vendido!
Contacte con nosotros
Aviso legal
Términos y condiciones
Sobre nosotros
Política de cookies
Política de privacidad
mapa del sitio

Categorias

Vino
Cavas
Destilados
Cerveza
Ecológico
Alimentación

Mi cuenta

Mis compras
Mis vales descuento
Mis direcciones
Mis datos personales
Mis vales

Horario de tienda

Martes a sábado de 10h a 14h y de 16h a 20h.
Domingos de 10h a 14h

Legal

Pago seguro

Las opciones de pago varían según el comerciante

Síguenos

Contacto Món La Cata

Financiado por la Unión  Europea – NextGenerationEU

Back To Top
Search
×