Skip to content

País

Regió







Mostra 1–24 de 58 resultats

Comprar brandy online al millor preu

Què és el brandy?

El brandy és un licor destil·lat produït a partir de fruites fermentades. Els raïms són els més comuns tot i que els brandys també es deriven de pomes, albercocs, préssecs i altres fruites. El brandy es pot fer a qualsevol part del món, i hi ha estils regionals com el cognac, l’armagnac, la grappa i el pisco. Sovint es gaudeix directament, el brandy és la base de diversos còctels clàssics, i els bevedors del Brasil, Alemanya, l’Índia, Rússia, les Filipines, entre d’altres, beuen més brandy avui dia.

En general, el brandy és dolç i afruitat. Té matisos de roure del whisky barrejats amb la suavitat del vi dolç. Com més temps envelleix un brandy, més suau i roure es torna el seu sabor. A més, altres brandys de fruites i estils particulars tindran sabors diferents del brandy estàndard a base de raïm.

D’on prové el brandy?

La paraula “brandy” ve dels Països Baixos, tot i que l’origen del brandy no es té gaire clar. Brevatges d’alcohol concentrats es van conèixer a Grècia i Roma antigues, i poden tenir una història encara més antiga, des de l’antiga Babilònia. El brandy, com es coneix avui, va aparèixer al segle XII i es va fer popular al segle XIV.

Com beure brandy?

Sovint, el brandy es gaudeix directament. Els aiguardents ben envellits i de gamma alta, el conyac i l’Armagnac són especialment adequats per beure d’un got d’aiguardent. Gairebé tots els brandies, incloses l’aigua de vida freda i la grappa a temperatura ambient, fan un bon digestiu per gaudir després del sopar. La grappa també se serveix habitualment al cafè espresso calent o al costat d’Itàlia.

El brandy és un excel·lent ingredient del coctel. És un dels licors bàsics més comuns per als còctels clàssics i sovint es millora lleugerament amb només uns quants ingredients més. La sangria i els vins calents són algunes de les mescles més elaborades que tradicionalment inclouen brandy. Es poden trobar nombroses receptes antigues que inclouen brandys de poma, albercoc, cirera i préssec.

Quins tipus de brandys existeixen?

Més enllà dels que són simplement brandy,elaborat amb raïm, hi ha diversos estils. Aquestes designacions especials es basen en el lloc on es produeix i els mètodes particulars utilitzats per fer l’aiguardent.

Cognac: Entre els millors aiguardents, el conyac està protegit per l’AOC Cognac (denominació d’origen controlada o denominació d’origen). Per llei, només es pot produir a la regió de Cognac de França a partir de varietats de raïm particulars, el 90 per cent de les quals han de ser raïms ugni blanc, folle blanche i/o colombard.

Armagnac: l’altre brandy francès de gamma alta, l’Armagnac també està protegit per una AOC que limita la producció a la regió d’Armagnac de Gascunya al sud-oest de França. Igual que el conyac, l’etiqueta d’un Armagnac té qualificacions que denoten la seva edat.

Brandy de Jerez: aquest estil particular d’aiguardent espanyol es pot destil·lar a qualsevol lloc d’Espanya, però s’ha d’envellir a la regió del sud de Jerez. La majoria utilitzen el sistema de solera durant l’envelliment.

Pisco: és un estil de brandy sud-americà. El pisco es fa principalment al Perú i Xile. Hi ha quatre estils de pisco, determinats pel raïm utilitzat. El pisco peruà no és envellit i el pisco xilè sovint és envellit.

Brandy americà: sovint anomenat simplement “brandy”, els Estats Units no tenen designacions o regulacions especials de brandy. És habitual que l’aiguardent americà sigui elaborat per cellers o en regions vinícoles.

Eau-de-vie: aquest terme francès per a brandy de fruites es tradueix com “aigua de vida”. El sabor de la fruita és típicament molt lleuger, i l’esperit és clar i sense envellir. També s’utilitza com a base per crear licors dolços i aromatitzats.

Grappa: semblant a l’eau-de-vie de marc francesa, la grappa d’Itàlia (literalment “tija de raïm”) es va originar com una manera de reduir els residus produits en fer vi. La grappa s’elabora mitjançant la fermentació i la destil·lació de l’orujo (pells, tiges i llavors de raïm sobrants) i normalment és clara i sense envellir.

Brandy aromatitzat: aquesta és una categoria àmplia perquè el brandy es pot fer a partir de qualsevol fruita fermentable. A nivell mundial, els brandies de poma, albercoc, cirera i préssec són els més populars.

Si ho desitges pots comprar brandy online de forma fàcil i segura a la nostra botiga online de Món la Cata. No esperis més i prova els millors brandys aquí.

Información

Promociones especiales
Novedades
¡Lo más vendido!
Contacte con nosotros
Aviso legal
Términos y condiciones
Sobre nosotros
Política de cookies
Política de privacidad
mapa del sitio

Categorias

Vino
Cavas
Destilados
Cerveza
Ecológico
Alimentación

Mi cuenta

Mis compras
Mis vales descuento
Mis direcciones
Mis datos personales
Mis vales

Horario de tienda

Martes a sábado de 10h a 14h y de 16h a 20h.
Domingos de 10h a 14h

Legal

Pago seguro

Las opciones de pago varían según el comerciante

Síguenos

Contacto Món La Cata

Financiado por la Unión  Europea – NextGenerationEU

Back To Top
Search
×