Skip to content

Món La Cata Brut Nature

SKU: LACATA

9,50

IVA inclòs

Cava Món La Cata Brut Nature de Rimarts és un cava ecològic d’alta qualitat, elaborat seguint estrictes estàndards sostenibles. Aquest cava destaca per la seva criança meticulosa, acurat procés d’elaboració, i versatilitat en el maridatge.

Elaboració

L’elaboració de Cava Món la Cata comença amb la selecció manual dels millors raïms de cultiu ecològic. Les varietats utilitzades són Macabeu, Xarel·lo i Parellada, provinents de vinyes certificades com a ecològiques. Els raïms es premsen suaument per obtenir el most flor, el més pur i delicat. Aquest most es fermenta en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada, preservant les aromes i els sabors frescos i fruiters del raïm. Després de la primera fermentació, el vi base s’embotella juntament amb una barreja de sucre i llevats, i s’inicia la segona fermentació en ampolla. Aquest procés segueix el mètode tradicional, essencial per al desenvolupament de les fines bombolles característiques del cava.

Criança

El cava es cria en rima durant un mínim de 24 mesos a les caves subterrànies de Rimarts. Durant aquest període, els llevats es desintegren lentament, aportant complexitat, una bombolla fina i persistent, i matisos de fleca i fruits secs.

Maridatge

Món La Cata Brut Nature és extremadament versàtil al maridatge. La seva frescor i acidesa equilibrada el fan ideal per acompanyar marisc i peix. És perfecte amb ostres, gambes i ceviche, realçant els sabors frescos del mar. També es marida bé amb amanides i vegetals a la graella, on la seva lleugeresa i vivacitat complementen perfectament els sabors frescos i cruixents. És excel·lent amb arrossos i pastes amb salses lleugeres, així com amb carns blanques com el pollastre i el gall dindi.

En resum, Món La Cata Brut Nature de Rimarts és un cava ecològic que destaca per la seva meticulosa elaboració, llarga criança i la seva capacitat per acompanyar una àmplia varietat de plats. És una opció ideal per als que busquen gaudir d’un producte sostenible sense renunciar a la qualitat i el sabor.

En estoc

9,50
1 - 5 unitats
9,03 (5% de descompte)
6+ unitats
x
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard

Detalls tècnics del producte

Informació addicional

Pes 1 kg
Celler

D.O.

Format en ml

Graduació

Varietats
Quantitat de sucre

Tipus de vi

País

Regió

Poble/Ciutat

Ecològic, vegà, natural, ...

Celler

Ricard M. de Simon
Ricard M. de Simon és un celler històric ubicat a Sant Sadurní d'Anoia, una localitat reconeguda com el bressol del cava a Espanya. El celler va ser fundat a mitjans del segle XIX per la família Simon, una família amb profundes arrels a la viticultura de la regió del Penedès.
Història
La història del celler Ricard M. de Simon comença el 1865, quan Ricard M. de Simon, un apassionat viticultor, va decidir fundar el seu propi celler. Amb una visió innovadora i un profund respecte per les tradicions locals, Simon es va dedicar a la producció de vins escumosos seguint el mètode tradicional. Aquest mètode, conegut com a mètode champenoise, va ser introduït a la regió per Josep Raventós, del celler Codorníu, i ràpidament adoptat pels productors locals. Al llarg de les dècades, el celler Ricard M. de Simon ha estat gestionat per successives generacions de la família Simon. Cada generació ha aportat el seu propi enfocament i millores tecnològiques, mantenint sempre la qualitat i el caràcter distintiu dels caves. El 1920, el celler va ampliar les seves instal·lacions subterrànies per augmentar la capacitat d'envelliment dels seus caves, cosa que va permetre un control més gran sobre el procés de criança i una millora en la qualitat final del producte. Durant la Guerra Civil Espanyola, el celler va patir importants danys, però la família Simon es va dedicar a la seva reconstrucció i modernització els anys posteriors. A la dècada de 1960, va introduir pràctiques agrícoles més sostenibles. Va començar a experimentar amb varietats de raïms internacionals com el Pinot Noir. A més de les tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada. El 1985, coincidint amb el 120è aniversari del celler, es va llançar una edició especial de cava de llarga criança. Va rebre nombrosos premis i reconeixements a nivell nacional i internacional. Aquesta edició commemorativa va consolidar encara més la reputació del celler com un dels productors de cava més respectats de la regió.
Actualitat
Avui dia, continua sent un celler familiar, compromès amb la qualitat i la innovació. El celler combina tècniques tradicionals amb tecnologies modernes.  Per així, produir caves d'alta qualitat que reflecteixen el terrer del Penedès i la rica herència vitivinícola de Sant Sadurní d'Anoia. La dedicació a l'excel·lència i el respecte per la tradició fan dels caves una elecció ideal per a qualsevol ocasió.

Denominació d’origen

Cava D.O.
Cava D.O. HISTÒRIA A finals del segle XIX la crisi de la fil·loxera havia delmat les vinyes catalanes per la qual cosa s'imposava una dràstica reconversió i regeneració de la vitivinicultura. Un dels resultats del cicle post-fil·loxèric va ser l'elaboració de cava, iniciada al municipi de Sant Sadurní d'Anoia, al Penedès. Les primeres ampolles de cava es van destapar en aquesta població l'any 1872, havent estat elaborades seguint un procediment semblant al que es feia servir a la Champagne francesa per elaborar els seus acreditats escumosos (méthode champenoise). El producte català es va comercialitzar inicialment amb el nom de xampany. Va aconseguir de seguida un gran èxit, expandint-se el seu mercat durant la primera meitat del segle XX, Època en què van triomfar les dues marques emblemàtiques del Penedès (Codorniu i Freixenet) al costat d'altres caves elaborats per petits i mitjans productors. ZONES DE PRODUCCIÓ La Cava D.O. acull avui dia 157 municipis espanyols amb tradició demostrada en l'elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional champenoise. Tot i que el cava com a tal va començar a produir-se a Catalunya, s'acullen a aquesta denominació: 63 municipis de la província de Barcelona, 51 de Tarragona, 11 de Lleida, 5 de Girona, 18 de la Rioja, 3 d'Àlaba, 2 de Saragossa, 2 de Navarra, 1 de València i 1 de Badajoz. S'estima que a Espanya es dediquen unes 33.000 hectàrees de vinya a la producció de raïm per a cava. Prop del 90% de la producció es localitza al territori de la DO Penedès i comarques limítrofes de les províncies de Barcelona i Tarragona, i en menor mesura de Girona i Lleida. Menys del 10% restant de la producció es localitza fora de Catalunya.
ELABORACIÓ I CLASSIFICACIÓ
El cava s'ha elaborat tradicionalment a partir de tres varietats de raïm clàssic, que són la Macabeu, la Xarel·lo i la Parellada. Encara que avui dia també s'elaboren caves introduint noves varietats com la Chardonnay i la Malvasia, a més d'altres tintes. El mètode tradicional requereix una segona fermentació en botella i una criança mínima en botella de 9 mesos. Al reserva se li exigeix una criança mínima de 15 mesos, al gran reserva de 30 mesos, i al de paratge qualificat de 36 mesos. Encara que hi pot haver caves de llarguíssima criança (15 anys o més). Pel seu contingut en sucres es denominen, de més sec a més dolç: brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, semi-sec i dolç. Hi ha blanc de blancs, blanc de noirs i rosats.

També us recomanem…

Veure més categories

Vins

Ver todos

Espumosos

Ver todos

Destil·lats

Ver todos

Cerveza

Ver todos

Alimentació

Ver todos

Entrega Express

A la porta de casa.

Enviament gratuït compres superiors 120€

Península

Enviament gratuït compres superiors 199€

A Balears

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*

Seleccioneu l'opció d'idioma que preferiu

*Compres superiors a 99€

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×