Skip to content

S'estan mostrant 23 resultats

  • Negre Floral

    3404 Pirineos Negre

    6,99
  • Bestué Finca Rableros Criança

    8,60
  • Bestué Finca Santa Sabina

    15,39
  • Bestué Roble Garnatxa

    6,70
  • Enate Chardonnay 234

    9,79
  • Enate Criança

    10,56
  • Enate Gewürztraminer

    12,41
  • Enate Reserva

    16,71
  • Rosat Fresc

    Enate Rosat

    8,81
  • Enate Unico C. Sauvignon-Merlot

    7,65
  • Esgotat
    Negre Fresc

    Laus Garnatxa Negra

    6,70
  • Señorio de Lazan Reserva

    12,34
  • Viñas del Vero Blanc

    5,72
  • Blanc Floral

    Viñas del Vero Chardonnay

    9,62
  • Viñas del Vero Colecció Merlot

    13,72
  • Negre Gastronòmic Negre Floral

    Viñas del Vero Colección Cabernet Sauvignon

    12,50
  • Negre Floral

    Viñas del Vero Criança

    8,65
  • Blanc Floral

    Viñas del Vero Gewürztraminer

    13,50
  • Negre Potent

    Viñas del Vero Gran Vos

    23,23
  • Esgotat
    Negre Gastronòmic

    Viñas del Vero La Miranda Secastilla

    12,55
  • Viñas del Vero Roble

    5,82
  • Rosat Fresc

    Viñas del Vero Rosat

    5,72
  • Blanc Floral

    Vinyes del Vero La Miranda Secastilla Blanc

    12,55

El territori de la Somontano D.O. es troba situat al peu dels Pirineus, a la província d’Osca. Es van declarar a la denominació 4.175 hectàrees de vinyes, localitzades preferentment al voltant de la ciutat de Barbastro, estenent-se entre les valls dels rius Cinca i el seu afluent, l’Alcanadre. El clima de la zona es caracteritza pels seus hiverns llargs i freds i els estius molt calorosos, amb canvis bruscs de temperatura a finals de primavera i tardor. La pluviositat mitjana se situa en els 500 mm, variant notablement d’un extrem a l’altre de la Somontano D.O. En funció de la major o menor proximitat a la muntanya, baixant de nord a sud i d’oest a est.

VITICULTURA I TERRES
Predominen a la zona els terres calcaris, poc fèrtils i amb bona permeabilitat.

TIPUS DE VINS

Predomina la producció de vins negres; els més tradicionals s’elaboren barrejant Ull de Llebre amb una mica de Moristel, una varietat autòctona de la zona, encara que també, com a la DO Navarra, es cultiven el Cabernet Sauvignon i el Merlot per integrar juntament amb l’Ull de Llebre la base dels negres de criança. Des de fa anys, els vins que procedeixen de la varietat Parraleta sorprenen per una personalitat pròpia, encara que la seva producció és molt escassa. Hi ha vins blancs que s’elaboren amb Macabeu, que no solen passar per fusta. Les varietats que donen lloc als millors vins blancs són Chardonnay i Gewürztraminer, que s’adapten bé al terreny.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×