Comprar Vi Blanc online
A la botiga de vins online Monlacata.com trobaràs la major selecció de vins blancs. Troba els vins blancs més venuts d’Espanya i de la D.O. Les més conegudes al millor preu: Rioja, Rivera del Duero o Priorat, entre d’altres. Aquells que prefereixin descobrir vins internacionals també trobaran aquí el que busquen: França, Itàlia, Xile o Austràlia, entre d’altres.
Els vins blancs són una elecció perfecta amb carns de pollastre, peix, marisc i pastes. Sempre para atenció a la combinació de la intensitat del vi i el tipus d’aliment que vulguis afegir, perquè un sabor no s’amagui darrere l’altre.
Estigues atents a les ofertes i promocions de vi blanc! Estalvies sense sortir de casa. A la teva botiga online monlacata.com podràs gaudir de vins blancs de primera qualitat al millor preu.
Saber més sobre el vi blanc
El vi blanc forma part de la nostra història, cultura i tradicions des de fa cent anys. A través d’una copa de vi blanc fins i tot podem viatjar i explorar altres paisatges, conèixer altres hàbits i tradicions, relacionar-nos amb altres persones, compartir les nostres emocions, celebrar… El món ens brinda constantment exemples excepcionals de vins blancs que ens fan percebre tota una gamma de climes i terres que ens ofereixen un itinerari que ens permet visitar països a través de les seves elaboracions que ens condueixen a moments importants de la història i ens retenen. en nosaltres records de sensacions agradables i ocasions especials de la nostra vida. Et convidem a descobrir, gaudir i compartir la màgia del vi blanc a través del nostre catàleg de vins blancs.
Tipus de raïm per a vi blanc
Els diferents tipus de vi blanc es poden classificar segons la procedència. Per tant, segons l’origen del raïm amb què s’elaboren trobem:
- Chardonnay: Es tracta del vi blanc de la regió francesa de Burgundy. I també té la varietat en vins escumosos.
- Sauvignon blanc: S’elabora amb un raïm de Bordeus. Molt coneguts per la seva varietat de sabors, des dels matisos herbals fins a les notes de fruites àcides.
- Moscat: El seu origen és de les regions d’Itàlia i Àustria. Amb un sabor dolç i afruitat, i una aroma mescada.
- Pinot grigio: Prové d’Itàlia, amb un sabor àcid sec i amb notes de fruita.
- Riesling: Es produeix en gran majoria a Alemanya, i és una variant més lleugera del Chardonnay.
- Gewürztraminer: És cultivat a Alsàcia i Alemanya. I es caracteritza perquè té més cos que altres vins blancs.
- Torrontès: És una varietat que es produeix a Argentina, amb matisos fruiters i un sabor sec.
Així mateix, a Espanya també trobareu altres varietats de vins blancs autòctones o adaptades, com són:
- Albariño: Una varietat molt estesa a la D.O. Ries Baixes. És un vi blanc, ampli, sec, i molt lleuger.
- Macabeu o Viura: Aquesta varietat de raïm atorga una delicada aroma i color groc amb tons verds al vi.
- Verdejo: Es tracta d’un raïm blanc originari de Rueda. Amb ella s’elaboren vins molt aromàtics, amb cossos suaus i acidesa equilibrada.
Tipus de vi blanc segons el sucre
D’una banda, podem diferenciar els tipus de vi blanc segons la quantitat de sucre. De forma natural podem trobar sucre al raïm, i durant el procés de fermentació part d’aquest es converteix en alcohol. Mentrestant, una altra part roman en estat líquid i com a conseqüència forma part del sabor dolç del vi.
Ara bé, quan hagi d’escollir un vi blanc ho ha de tenir en compte per saber si vol un vi blanc sec, semisec, semidolç o dolç. Cadascú té unes característiques diferents que us mostrem a continuació:
Vi blanc sec
És el tipus de vi blanc que menor quantitat de sucre conté, entrant dins aquesta classificació aquells que tenen menys de 5 grams de sucre per litre. Per això, durant la fermentació la gran quantitat de sucre ha esdevingut alcohol. Són vins —com el Sauvignon Blanc i el Chardonnay— que tenen una textura seca juntament amb un sabor fort.
Aquest tipus de vi sol ser més lleuger i menys melós, així com amb certes olors herbacis i de fusta. Per a quin tipus de menjar són adequats? Els pots combinar amb aperitius lleugers i marisc. Dins del maridatge de formatge i vi, hi ha diversos tipus de formatges, com els semicurats, que combinen amb el vi blanc sec.
Vi blanc semisec
En aquest cas, la quantitat de sucre es troba entre 5 i 15 grams per litre. Té moltes qualitats similars als vins blancs secs, però el vi blanc semisec és una mica menys dolç. Dins d’aquests tipus de vins blancs hi ha l’Ull de Llebre i l’Albariño.
També pot combinar-los amb marics, ja que mantenen la lleugeresa i aromes dels vins secs.
Vi blanc semidolç
Els vins blancs semidolços acumulen una quantitat de sucre compresa entre els 30 i 50 grams per cada litre. Com que té una textura molt més suau que els anteriors, la seva aroma roman per més temps a la boca. Dins aquesta classificació es troben els vins Rueda i Arinzano.
Solen ser un vi per a peix com a plat principal, de la mateixa manera que per a marisc. Tot i això, també és un bon acompanyament per a les carns blanques.
Vi blanc dolç
El vi blanc dolç és el que més quantitat de sucre conté, arribant a superar els 50 grams per litre. La seva textura té un gran cos i suavitat, ia l’hora de com tastar un vi pas a pas podrà detectar una àmplia varietat d’aromes ja que roman més temps a la boca. En el cas dels vins blancs dolços, cal tenir en compte que és important refredar el vi, aproximadament entre uns dos i cinc graus.
De la mateixa manera, pots combinar-los amb peixos, marics, carns blanques i fins i tot pasta.
Tipus de vi blanc segons elaboració
D’altra banda, ens podem centrar en els tipus de vi blanc segons la seva elaboració, és a dir, segons el procés de producció que converteix el raïm en un resultat molt diferent. En si mateix, les fases solen ser les mateixes, però canvia el temps que es dedica a cadascuna.
Vi blanc jove
El vi blanc jove és un tipus de vi que no ha passat la fase de maduració o envelliment. El procés d’elaboració d’aquest vi és el més breu, ja que després de la fermentació passo a ser embotellat. Els seus sabors són afruitats i poc densos.
Vi blanc fermentat en bóta
Aquest vi ha estat fermentat en una bóta de fusta, en lloc d’una cuba d’acer inoxidable. Això caracteritza els trets finals del vi, ja que en haver estat fermentat en una bóta de roure on ha estat molt de temps, part d’aquesta aroma es queda impregnada.
Vi blanc criança
En una altra ocasió us mostrem la diferència entre criança i reserva, i és que el vi blanc criança és el que ha tingut un procés d’elaboració més llarg. Els vins criança passen mínim 24 mesos a la fase d’envelliment. Aquests vins romanen madurant entre 6 i 12 mesos en una bóta. Així mateix, després de ser embotellat cal conservar el vi en horitzontal dins un espai sense llum i sense olors.