Skip to content

País

Regió

D.O.

Destilería



Filtrar por precio

S'estan mostrant 12 resultats

Comprar cognac online

Què és el Cognac?

Essencialment el Cognac és consierat el rei del brandy, el cognac es produeix a les regions de Charente i Charente-Maritime de França, rep el seu nom d’un poble local. El cognac s’ha d’elaborar sota una normativa extremadament precisa. Desviar-se d’aquestes regulacions, fins i tot lleugerament, converteix el cognac en un brandy normal.

Actualment hi ha set zones a França designades per a la producció de conyac. Cada zona crea una beguda única, però totes són d’alta qualitat: cadascuna té una habilitat per al Cognac.

Els raïms utilitzats per al Cognac són molt exclusius: per més que demanin ser collits, només alguns ho són. En primer lloc, el conyac ha de ser almenys un 90 per cent de raïm Ugni Blanc, Folle Blanche o Colombard. L’Ugni Blanc és el que té més pes (alguns de Cognac s’elaboren únicament amb aquest raïm), amb els raïms Folle Blanche i Colombard mínimament representats. El deu per cent restant pot, per llei, incloure altres varietats de raïm. Aquestes varietats solen ser específiques i, com un raïm implicat en un club de drama, molt excèntrics.

A diferència d’altres brandys, el cognac s’ha de destil·lar dues vegades. Després de la segona destil·lació, el cor del Cognac, es posa en bótes fetes amb roures dels boscos de Troncais o Llemosí. Aquí, l’aigua de vi s’ha d’envellir durant un mínim de dos anys, encara que la majoria s’envelleix durant molt més temps. Tot i així, el Cognac no pot envellir massa: normalment no es manté en bóta més de cinc o sis dècades.

Com és l’etiquetat del Cognac?

Si apareixen tres estrelles o les sigles VS (molt especial): significa que el brandy més jove que s’utilitza a la barreja, normalment embotellat amb aiguardents de diferents edats, té almenys dos anys.

Si apareixen les sigles VSOP (Very Superior Old Pale) o Réserve: el brandy més jove ha estat envellit en bótes de roure durant almenys quatre anys.

En el cas de Vieille Réserve, Hors d’âge o les sigles XO (Extra Old): el brandy més jove té almenys sis anys. Aquest és el més jove, ja que alguns conyacs han envellit al voltant de 200 anys.

Com es beu el cognac?

El conyac o cognac es consumeix a moltíssims països. Se’n pot gaudir sol, amb gel i en còctel.
Es pot prendre com a aperitiu o com a digestiu. Els coneixedors recomanen olorar-lo per apreciar les seves aromes, després moure la copa circularment i tornar a olorar-lo i, finalment, tastar-lo amb la punta de la llengua abans de beure’l.

Maneres de servir un cognac

1.- Serveix el cognac en una copa o got apropiat, pot ser un xarrup de fons arrodonit i forma ampla dissenyat per escalfar la beguda i captar millor les aromes.

2.- Pots prendre’l sol o amb glaçons de gel grans.

3.- Pots gaudir-lo com a aperitiu o com a digestiu.

4.- Si és possible, gaudeix a una temperatura entre 12° i 14°.

5.- No beguis Cognac amb presses, pren-te el teu temps per gaudir de la seva aroma i sabor.

6.- També pots gaudir-lo en còctels creatius.

Si vols a Món la Cata podràs comprar cognac online de manera fàcil i sense complicacions. Pots triar la marca que més t’agradi i quan la provis ens pots explicar què t’ha semblat.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×