Skip to content

País

Regió

Eco, vegà, natural

Destilería



Filtrar per preu

Mostra 1–24 de 58 resultats

  • Aiguardent Amarillo de Manzanares Sense Sucre

    13,60
  • Altavilla Licor d’herbes

    10,50
  • D’Vizhoja Crema de Licor

    14,67
  • D’Vizhoja Licor d’herbes

    15,10
  • D’Vizhoja Licor de Café

    14,67
  • D’Vizhoja Orujo Blanc

    15,10
  • El Afilador Licor d’Herbes 1L

    12,64
  • El Afilador Orujo Blanc 1L

    14,80
  • Sale

    Fillaboa Orujo Añejo

    El preu original era: 45,98€.El preu actual és: 37,70€.
  • Sale

    Fillaboa Orujo Blanc

    El preu original era: 22,00€.El preu actual és: 19,80€.
  • Sale

    Fillaboa Orujo d’Herbes

    El preu original era: 26,00€.El preu actual és: 22,10€.
  • Fonte do Frade Aiguradent

    11,23
  • Fonte do Frade Crema d’Orujo

    9,85
  • Fonte do Frade Orujo d’Herbes

    10,12
  • Fonte do Frade Orujo Torrat

    9,84
  • Lehman Alcohol Suau 40º 1L

    15,43
  • Licor amb mel Trampero

    15,54
  • Mar de Frades licor d’herbes

    18,54
  • Mar de Frades Orujo Blanc

    19,57
  • Marc de Cava Gramona

    23,43
  • Esgotat

    Marc de Cava Perelada

    27,95
  • Martín Códax Blanc

    16,82
  • Esgotat

    Martín Códax Cafè

    16,24
  • Martín Códax Herbes

    16,24

Comprar aiguardent online

 

Qué es l’aiguardent?

Són totes les begudes alcohòliques premium, seques o aromàtiques destil·lades a partir de suc de raïm o suc fermentat, que poden provenir de grans, canya de sucre, papes, etc… La paraula aiguardent prové del llatí “aigua ardens”. , que es relaciona amb el nom dalcohol obtingut per destil·lació.

Per mantenir el sabor de la matèria primera, el resultat de la destil·lació ha de tenir una graduació alcohòlica al voltant dels 80 graus, és a dir, cal corregir lleugerament la graduació alcohòlica. La legislació exigeix la màxima destil·lació segons les diferents begudes espirituoses perquè conservin les característiques úniques d’aroma i sabor típiques de les substàncies alcohòliques originals. A partir dels 96 graus, el destil·lat ja no es considera aiguardent, sinó només alcohol, encara que encara es percep un lleuger sabor als ingredients utilitzats.

 

Com es va originar l’aiguardent?

L’art de la destil·lació es coneix des de l’antiguitat, es feia servir per fer perfums, es deia que el van portar per Europa els àrabs, i tot semblava indicar que ells van ser els responsables de la seva difusió.

Les referències indiquen que es va estendre per Pèrsia, Síria, Egipte i Sicília durant l’època del rei macedoni Alexandre el Gran, que va conquerir i organitzar l’Imperi Persa.

La seva expansió territorial va obrir canals comercials i va facilitar la influència dels seus propis articles, espècies i costums al sud d’Àsia, el sud i el sud-est d’Europa i amb el nord d’Àfrica.

Els orígens de l’aiguardent europeu se situen a Itàlia al segle XIII, quan un grup de científics que buscaven opcions que asseguressin la immortalitat van decidir extreure el brandi del vi.

 

Característiques de l’aiguardent

L’aiguardent és una beguda alcohòlica sense proteïnes, carbohidrats, greixos ni sucre, també conté vitamina K, té entre 29% i 60% d’alcohol i és una beguda forta.

 

Com es fa l’aiguardent?

L’aiguardent és una beguda d’alt contingut alcohòlic que s’obté de la fermentació i destil·lació de fruites o grans, o fins i tot una barreja de tots dos. Actualment es poden distingir dos estils diferents, l’aiguardent simple i el compost.

Un cop determinada l’elaboració del vi, es fermenten les matèries primeres, que permeten obtenir sucres naturals, i després es destil·la el producte, cosa que es duu a terme utilitzant un alambí, preferentment de coure, que va donar pas a aquest deliciós licor.

Un cop realitzat el procés de destil·lació, el líquid obtingut sol filtrar-se ja que sol tenir una graduació alcohòlica molt elevada, a més d’utilitzar-se per purificar el líquid obtingut.

 

Com beure aiguardent?

El costum de beure aiguardent és en petites porcions, rodant a la punta de la llengua, com un conyac car, només en aquest cas es pot gaudir plenament del meravellós regust. La ginebra es diferencia del vodka rus en què, depenent de la cultura de consum, és més probable que sigui un licor i un gran digestiu per completar un festeig. L’aiguardent es beu després de les postres.

L’aiguardent es pot diluir amb aigua, per la qual cosa el seu sabor no s’aclapara, sinó que s’estira, per suavitzar-lo. En general, es permeten diversos experiments amb aquesta beguda, però és clar fins a cert punt.

L’aiguardent té molts avantatges, però també té un desavantatge: no es pot beure gaire, doncs exxent una beguda alcohòlica pot pujar ràpid al cap.

 

Varietats de l’aiguardent

Aiguardent pur

El més senzill és que no té cap sabor afegit diferent al de l’aiguardent. És a dir, acabat de treure de l’alambí, ni més ni menys.

Dins dels principals aiguardents simples que existeixen podem esmentar els següents: Ron, brandy, whisky i Tequila.

Així mateix, destaquen els aiguardents de fruites i els derivats del suc de palmera o arròs.

 

Aiguardent compost

Aquest compost obté importants addicions de sabor a partir de substàncies no alcohòliques com herbes, llavors de fonoll, espècies, etc.

Entre els principals vins compostos que hi ha, podem esmentar els següents: Anís, Benedictin, Strega i Absenta.

 

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×