Skip to content

Mostrant l'únic resultat

Can Descregut

El celler es troba en una masia que porta el seu nom, ubicada a Vilobí del Penedès, a la part alta d’aquesta coneguda regió vinícola. Reconeguda per la producció dʻescumosos dʻalta qualitat. Originalment construïda el 1860, la finca va dedicar més d’un segle al cultiu i la venda de raïm a les principals cases de cava. El 1980, a més d’elaborar el seu propi vi casolà, van establir un celler per produir i vendre vi base a altres elaboradors de cava. Actualment, la direcció del celler és a càrrec d’Arantxa de Cara, enòloga, i la seva parella Marc Milà. Els qui col·laboren tant a la vinya com al celler. Al llarg de 30 hectàrees, distribuïdes en 4 finques amb diferents tipus de sòls, altituds i microclimes, cultiven i treballen amb varietats autòctones del Penedès.

Can Descregut ha estat pionera en la recuperació i l’elaboració d’una varietat molt escassa i gairebé extinta, el Xarel·lo Vermell. Això demostra el seu profund respecte per les tradicions de la regió. Des de l’any 2020, formen part de Corpinnat, una marca col·lectiva que busca atorgar prestigi, mitjançant una estricta normativa, als excel·lents escumosos elaborats al cor del Penedès. El respecte pel territori i pel producte es reflecteix tant a la vinya, on practiquen una agricultura ecològica certificada i utilitzen mètodes biodinàmics, com al celler, on apliquen el concepte de mínima intervenció: els vins s’elaboren amb llevats autòctons, sense clarificar ni estabilitzar, i amb una reducció de sulfits.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×