Bach Brut Rosé Cava
SKU:
CH0960
4,49€
IVA inclòs
En estoc
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard
Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Celler | |
---|---|
D.O. | |
Format en ml | |
Graduació | |
Quantitat de sucre | |
País | |
Regió | |
Poble/Ciutat | |
Varietat Principal |
Celler
Coniusa és un anomenat elaborador de vins ubicat a la D.O. Terra Alta, una regió vinícola situada a la província de Tarragona, Catalunya. Aquesta àrea és coneguda pel seu clima mediterrani amb influències continentals i sòls calcaris, característiques que proporcionen unes condicions òptimes per al cultiu de la vinya.
El celler Coniusa s´especialitza en la producció de vins d´alta qualitat que reflecteixen el caràcter distintiu de la Terra Alta. Utilitzen tant la Garnatxa Blanca com la Garnatxa Tinta, dues de les varietats de raïm més emblemàtiques de la regió. La Garnatxa Blanca es distingeix per produir vins frescos, aromàtics i ben estructurats, mentre que la Garnatxa Tinta aporta vins amb cos, rics en matisos fruiters i especiats.
Elaboració
En primer lloc, el procés d'elaboració a Coniusa comença amb una selecció meticulosa del raïm. Aquestes són collides a mà al punt òptim de maduració, garantint així la màxima qualitat del fruit. Posteriorment, els raïms són suaument premsats per extreure el most. En el cas de la Garnatxa Blanca, el most es fermenta a baixa temperatura en tancs d'acer inoxidable, un mètode que conserva les aromes fresques i les característiques varietals del raïm. D'altra banda, la Garnatxa Tinta segueix un procés de vinificació que pot incloure fermentació en tancs d'acer inoxidable i envelliment posterior en bótes de roure. Aquest envelliment en roure afegeix complexitat i profunditat al vi, incorporant notes de vainilla, espècies i tocs torrats que complementen els sabors fruiters del raïm. A més, la combinació de tècniques tradicionals i modernes de vinificació permet a Coniusa produir vins equilibrats i elegants. El seu enfocament en la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient es reflecteix en les pràctiques agrícoles. També a l'atenció meticulosa a cada etapa del procés d'elaboració.Maridatge
En termes de maridatge, els vins de Coniusa són molt versàtils. Els vins blancs de Garnatxa Blanca són perfectes per acompanyar marisc, peix, amanides i formatges suaus. Per la seva banda, els vins negres de Garnatxa Tinta són ideals per a carns vermelles, guisats, embotits i plats de cuina mediterrània. En resum, Coniusa és un elaborador destacat pel seu compromís amb la qualitat i l'autenticitat a la D.O. Terra alta. La seva dedicació a la producció de vins excepcionals ofereix una experiència vinícola única i autèntica que reflecteix la riquesa del seu terrer.Denominació d’origen
Cava D.O.
HISTÒRIA
A finals del segle XIX la crisi de la fil·loxera havia delmat les vinyes catalanes per la qual cosa s'imposava una dràstica reconversió i regeneració de la vitivinicultura. Un dels resultats del cicle post-fil·loxèric va ser l'elaboració de cava, iniciada al municipi de Sant Sadurní d'Anoia, al Penedès. Les primeres ampolles de cava es van destapar en aquesta població l'any 1872, havent estat elaborades seguint un procediment semblant al que es feia servir a la Champagne francesa per elaborar els seus acreditats escumosos (méthode champenoise). El producte català es va comercialitzar inicialment amb el nom de xampany. Va aconseguir de seguida un gran èxit, expandint-se el seu mercat durant la primera meitat del segle XX, Època en què van triomfar les dues marques emblemàtiques del Penedès (Codorniu i Freixenet) al costat d'altres caves elaborats per petits i mitjans productors.
ZONES DE PRODUCCIÓ
La Cava D.O. acull avui dia 157 municipis espanyols amb tradició demostrada en l'elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional champenoise. Tot i que el cava com a tal va començar a produir-se a Catalunya, s'acullen a aquesta denominació: 63 municipis de la província de Barcelona, 51 de Tarragona, 11 de Lleida, 5 de Girona, 18 de la Rioja, 3 d'Àlaba, 2 de Saragossa, 2 de Navarra, 1 de València i 1 de Badajoz.
S'estima que a Espanya es dediquen unes 33.000 hectàrees de vinya a la producció de raïm per a cava. Prop del 90% de la producció es localitza al territori de la DO Penedès i comarques limítrofes de les províncies de Barcelona i Tarragona, i en menor mesura de Girona i Lleida. Menys del 10% restant de la producció es localitza fora de Catalunya.
ELABORACIÓ I CLASSIFICACIÓ
El cava s'ha elaborat tradicionalment a partir de tres varietats de raïm clàssic, que són la Macabeu, la Xarel·lo i la Parellada. Encara que avui dia també s'elaboren caves introduint noves varietats com la Chardonnay i la Malvasia, a més d'altres tintes. El mètode tradicional requereix una segona fermentació en botella i una criança mínima en botella de 9 mesos. Al reserva se li exigeix una criança mínima de 15 mesos, al gran reserva de 30 mesos, i al de paratge qualificat de 36 mesos. Encara que hi pot haver caves de llarguíssima criança (15 anys o més). Pel seu contingut en sucres es denominen, de més sec a més dolç: brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, semi-sec i dolç. Hi ha blanc de blancs, blanc de noirs i rosats.També us recomanem…
-
Bach Brut Nature
4,10€ -
Castell d’Olèrdola Brut Rosé
6,90€ -
Perelada Stars Touch of Rose
9,90€ -
Bach Gran Brut
7,47€ -
Peralada Brut Rosé Festival
7,49€
Veure més categories
Entrega Express
A la porta de casa.
Enviament gratuït compres superiors 120€
Península
Enviament gratuït compres superiors 199€
A Balears
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€