Martinez Rosé
SKU:
CH0887
13,50€
IVA inclòs
Martinez Rosé
Cava apte per a qualsevol moment i ocasió per tenir una gran adaptació gastronòmica. Aquesta adaptació queda potenciada en aperitius, tapes, menjars lleugers, i amb una gran dosi d’elegància, amb un rigor i una cremositat molt especial.
En estoc (es poden reservar)
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard
Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Pes | 1 kg |
---|---|
Celler | |
D.O. | |
Format en ml | |
Graduació | |
Quantitat de sucre | |
Tipus de vi | |
País | |
Regió | |
Poble/Ciutat | |
Ecològic, vegà, natural, ... |
Celler
Ricard M. de Simon és un celler històric ubicat a Sant Sadurní d'Anoia, una localitat reconeguda com el bressol del cava a Espanya. El celler va ser fundat a mitjans del segle XIX per la família Simon, una família amb profundes arrels a la viticultura de la regió del Penedès.
Història
La història del celler Ricard M. de Simon comença el 1865, quan Ricard M. de Simon, un apassionat viticultor, va decidir fundar el seu propi celler. Amb una visió innovadora i un profund respecte per les tradicions locals, Simon es va dedicar a la producció de vins escumosos seguint el mètode tradicional. Aquest mètode, conegut com a mètode champenoise, va ser introduït a la regió per Josep Raventós, del celler Codorníu, i ràpidament adoptat pels productors locals. Al llarg de les dècades, el celler Ricard M. de Simon ha estat gestionat per successives generacions de la família Simon. Cada generació ha aportat el seu propi enfocament i millores tecnològiques, mantenint sempre la qualitat i el caràcter distintiu dels caves. El 1920, el celler va ampliar les seves instal·lacions subterrànies per augmentar la capacitat d'envelliment dels seus caves, cosa que va permetre un control més gran sobre el procés de criança i una millora en la qualitat final del producte. Durant la Guerra Civil Espanyola, el celler va patir importants danys, però la família Simon es va dedicar a la seva reconstrucció i modernització els anys posteriors. A la dècada de 1960, va introduir pràctiques agrícoles més sostenibles. Va començar a experimentar amb varietats de raïms internacionals com el Pinot Noir. A més de les tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada. El 1985, coincidint amb el 120è aniversari del celler, es va llançar una edició especial de cava de llarga criança. Va rebre nombrosos premis i reconeixements a nivell nacional i internacional. Aquesta edició commemorativa va consolidar encara més la reputació del celler com un dels productors de cava més respectats de la regió.Actualitat
Avui dia, continua sent un celler familiar, compromès amb la qualitat i la innovació. El celler combina tècniques tradicionals amb tecnologies modernes. Per així, produir caves d'alta qualitat que reflecteixen el terrer del Penedès i la rica herència vitivinícola de Sant Sadurní d'Anoia. La dedicació a l'excel·lència i el respecte per la tradició fan dels caves una elecció ideal per a qualsevol ocasió.Denominació d’origen
Cava D.O.
HISTÒRIA
A finals del segle XIX la crisi de la fil·loxera havia delmat les vinyes catalanes per la qual cosa s'imposava una dràstica reconversió i regeneració de la vitivinicultura. Un dels resultats del cicle post-fil·loxèric va ser l'elaboració de cava, iniciada al municipi de Sant Sadurní d'Anoia, al Penedès. Les primeres ampolles de cava es van destapar en aquesta població l'any 1872, havent estat elaborades seguint un procediment semblant al que es feia servir a la Champagne francesa per elaborar els seus acreditats escumosos (méthode champenoise). El producte català es va comercialitzar inicialment amb el nom de xampany. Va aconseguir de seguida un gran èxit, expandint-se el seu mercat durant la primera meitat del segle XX, Època en què van triomfar les dues marques emblemàtiques del Penedès (Codorniu i Freixenet) al costat d'altres caves elaborats per petits i mitjans productors.
ZONES DE PRODUCCIÓ
La Cava D.O. acull avui dia 157 municipis espanyols amb tradició demostrada en l'elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional champenoise. Tot i que el cava com a tal va començar a produir-se a Catalunya, s'acullen a aquesta denominació: 63 municipis de la província de Barcelona, 51 de Tarragona, 11 de Lleida, 5 de Girona, 18 de la Rioja, 3 d'Àlaba, 2 de Saragossa, 2 de Navarra, 1 de València i 1 de Badajoz.
S'estima que a Espanya es dediquen unes 33.000 hectàrees de vinya a la producció de raïm per a cava. Prop del 90% de la producció es localitza al territori de la DO Penedès i comarques limítrofes de les províncies de Barcelona i Tarragona, i en menor mesura de Girona i Lleida. Menys del 10% restant de la producció es localitza fora de Catalunya.
ELABORACIÓ I CLASSIFICACIÓ
El cava s'ha elaborat tradicionalment a partir de tres varietats de raïm clàssic, que són la Macabeu, la Xarel·lo i la Parellada. Encara que avui dia també s'elaboren caves introduint noves varietats com la Chardonnay i la Malvasia, a més d'altres tintes. El mètode tradicional requereix una segona fermentació en botella i una criança mínima en botella de 9 mesos. Al reserva se li exigeix una criança mínima de 15 mesos, al gran reserva de 30 mesos, i al de paratge qualificat de 36 mesos. Encara que hi pot haver caves de llarguíssima criança (15 anys o més). Pel seu contingut en sucres es denominen, de més sec a més dolç: brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, semi-sec i dolç. Hi ha blanc de blancs, blanc de noirs i rosats.També us recomanem…
-
Kripta Trepat
12,98€ -
Ramon Canals Rosé Brut Reserva
10,90€ -
Privat Rosé Brut Nature Reserva
12,45€ -
Juvé & Camps Brut Rosé
15,15€
Veure més categories
Entrega Express
A la porta de casa.
Enviament gratuït compres superiors 120€
Península
Enviament gratuït compres superiors 199€
A Balears
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€