Raimat Lo Fred de Ponent Brut Reserva
13,99€
IVA inclòs
D’aspecte brillant i color groc palla, aromes vives de fruites cítriques, poma verda i albercoc, complementats amb notes cremoses. Acidesa neta que contribueix a un llarg final de boca. Excel.lent aperitiu, elaborats de peix, risottos, aus,…
En estoc
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard
Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Pes | 1 kg |
---|---|
Celler | |
D.O. | |
Format en ml | |
Graduació | |
Quantitat de sucre | |
Tipus de vi | |
País | |
Regió | |
Poble/Ciutat | |
Varietat Principal |
Celler
Raimat és un celler del grup Codorniu de la denominació d'origen Costers del Segre. Aquest celler neix el 1914 de la mà i visió de Manuel Raventós, que va veure el potencial d'una terra que era considerada desèrtica i pobra. Raimat ha significat un abans i després per una regió que ara disposa d'una Denominació d'Origen molt complexa i anomenada a tot el món, en gran part gràcies a l'èxit demostrat per Raimat.
També cal agrair al caràcter emprenedor i innovador de Manuel Raventós qui va fer diferents viatges als E.U.A. Concretament va viatjar a Califòrnia on va aprendre noves tècniques de viticultura i enologia que va importar.
Va ser pioner a portar varietats de raïm internacionals com el Cabernet, Merlot i Chardonnay. Avui dia és sabut que la Chardonnay de Raimat és única a Catalunya, perquè està plantada en uns terres molt especials. Que juntament amb un microclima únic els regala cada any vins de gran qualitat.
Denominació d’origen
Cava D.O.
HISTÒRIA
A finals del segle XIX la crisi de la fil·loxera havia delmat les vinyes catalanes per la qual cosa s'imposava una dràstica reconversió i regeneració de la vitivinicultura. Un dels resultats del cicle post-fil·loxèric va ser l'elaboració de cava, iniciada al municipi de Sant Sadurní d'Anoia, al Penedès. Les primeres ampolles de cava es van destapar en aquesta població l'any 1872, havent estat elaborades seguint un procediment semblant al que es feia servir a la Champagne francesa per elaborar els seus acreditats escumosos (méthode champenoise). El producte català es va comercialitzar inicialment amb el nom de xampany. Va aconseguir de seguida un gran èxit, expandint-se el seu mercat durant la primera meitat del segle XX, Època en què van triomfar les dues marques emblemàtiques del Penedès (Codorniu i Freixenet) al costat d'altres caves elaborats per petits i mitjans productors.
ZONES DE PRODUCCIÓ
La Cava D.O. acull avui dia 157 municipis espanyols amb tradició demostrada en l'elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional champenoise. Tot i que el cava com a tal va començar a produir-se a Catalunya, s'acullen a aquesta denominació: 63 municipis de la província de Barcelona, 51 de Tarragona, 11 de Lleida, 5 de Girona, 18 de la Rioja, 3 d'Àlaba, 2 de Saragossa, 2 de Navarra, 1 de València i 1 de Badajoz.
S'estima que a Espanya es dediquen unes 33.000 hectàrees de vinya a la producció de raïm per a cava. Prop del 90% de la producció es localitza al territori de la DO Penedès i comarques limítrofes de les províncies de Barcelona i Tarragona, i en menor mesura de Girona i Lleida. Menys del 10% restant de la producció es localitza fora de Catalunya.
ELABORACIÓ I CLASSIFICACIÓ
El cava s'ha elaborat tradicionalment a partir de tres varietats de raïm clàssic, que són la Macabeu, la Xarel·lo i la Parellada. Encara que avui dia també s'elaboren caves introduint noves varietats com la Chardonnay i la Malvasia, a més d'altres tintes. El mètode tradicional requereix una segona fermentació en botella i una criança mínima en botella de 9 mesos. Al reserva se li exigeix una criança mínima de 15 mesos, al gran reserva de 30 mesos, i al de paratge qualificat de 36 mesos. Encara que hi pot haver caves de llarguíssima criança (15 anys o més). Pel seu contingut en sucres es denominen, de més sec a més dolç: brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, semi-sec i dolç. Hi ha blanc de blancs, blanc de noirs i rosats.També us recomanem…
-
Raimat El Cim del Turó Brut Nature Reserva
13,99€ -
Codorniu Anna Brut Nature
8,19€ -
Codorniu Anna Blancs de Blancs Brut Reserva
10,20€ -
Codorníu Anna Blanc de Noirs
8,99€ -
Raimat Brut Nature Chardonnay/Xarel.lo
8,99€
Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€