Mostra 73–96 de 117 resultats
-
Esgotat
Negre Gastronòmic
Pago de los Capellanes Roble
15,14€
-
Negre Potent
Pago de los Capellanes Un Sueño
52,10€
-
Negre Gastronòmic
Pagos de Anguix Barrueco
30,00€
-
Negre Gastronòmic
Pagos de Anguix Costalara
22,49€
-
Negre Gastronòmic
Pesquera Criança
21,65€
-
Esgotat
Negre Gastronòmic
Pesquera MXI Selección de Barricas
27,14€
-
Esgotat
Negre Gastronòmic
Pesquera Reserva
41,66€
-
-
Esgotat
Portia Prima La Encina
15,57€
-
-
Portia Roble Magnum
14,91€
-
Negre Potent
Prado Rey Crianza Valdelayegua
14,75€
-
Negre Fresc
Prado Rey Roure
10,89€
-
Negre Potent
Protos Criança
18,36€
-
-
-
-
Negre Gastronòmic
Rudeles 23
9,69€
-
Negre Fresc
Rudeles Cepas Jóvenes
6,35€
-
Negre Potent
Rudeles Finca La Nación
26,26€
-
Negre Gastronòmic
Tarsus Crianza
10,49€
-
Negre Potent
Tarsus Finca El Canto
76,50€
-
Negre Gastronòmic
Tarsus Reserva
18,71€
-
Negre Fresc
Tarsus Roure
10,70€
El territori de la Ribera del Duero D.O. comprèn aproximadament 21.964 hectàrees de vinyes, cultivades al llarg d’uns 120 km, situats a banda i banda del curs del Duero, al seu pas per les províncies de Valladolid, Burgos, Segòvia i Sòria. És una zona de clima mediterrani amb un fort component continental. La pluviositat mitjana és moderada-baixa i augmenta d’oest a est. Els estius són molt secs i els hiverns llargs i molt freds, amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, existint perill de gelades tardanes fins a finals de maig.
VITICULTURA I TERRES
Els sòls són predominantment calcaris, amb presència de sòls al·luvials a les terrasses fluvials del Duero. Als sectors propers als rius els sòls tendeixen a ser sorrencs, llimosos i argilosos. Les vinyes es localitzen preferentment als tossals dels rius i als fons de la vall a una altitud mitjana compresa entre els 700 i els 850 metres. Algunes zones com La Horra o Roa a Burgos són tradicionalment més calcàries.
TIPUS DE VINS
Els negres són els vins de la Ribera del Duero per excel·lència; grans i acreditats negres de molt de cos, raça, esperit i personalitat. S’elaboren a base d’Ull de llebre (mínim, 75% en la composició varietal). Allò usual durant molts anys va ser elaborar vins joves, que no passessin per fusta, i els criats en bóta, etiquetats amb les mencions tradicionals criança i reserva. Més recentment s’han comercialitzat altres “categories” de criança (totes usen la contraetiqueta “collita” lila).
A la DO Ribera del Duero s’elaboren alguns negres situats tradicionalment entre els millors vins espanyols. Són vins reconeguts a tot el món. Posicionats usualment al cim de les puntuacions atorgades per les revistes i les guies especialitzades, tant nacionals com internacionals.