Skip to content

Mostra 73–96 de 117 resultats

  • Esgotat
    Negre Gastronòmic

    Pago de los Capellanes Roble

    15,14
  • Negre Potent

    Pago de los Capellanes Un Sueño

    52,10
  • Negre Gastronòmic

    Pagos de Anguix Barrueco

    30,00
  • Negre Gastronòmic

    Pagos de Anguix Costalara

    22,49
  • Negre Gastronòmic

    Pesquera Criança

    21,65
  • Esgotat
    Negre Gastronòmic

    Pesquera MXI Selección de Barricas

    27,14
  • Esgotat
    Negre Gastronòmic

    Pesquera Reserva

    41,66
  • Portia Crianza

    10,56
  • Esgotat

    Portia Prima La Encina

    15,57
  • Portia Roble

    7,60
  • Portia Roble Magnum

    14,91
  • Negre Potent

    Prado Rey Crianza Valdelayegua

    14,75
  • Negre Fresc

    Prado Rey Roure

    10,89
  • Negre Potent

    Protos Criança

    18,36
  • Esgotat

    Protos Reserva

    30,50
  • Protos Roble

    9,23
  • Negre Gastronòmic

    Rudeles 23

    9,69
  • Negre Fresc

    Rudeles Cepas Jóvenes

    6,35
  • Negre Potent

    Rudeles Finca La Nación

    26,26
  • Negre Gastronòmic

    Tarsus Crianza

    10,49
  • Negre Potent

    Tarsus Finca El Canto

    76,50
  • Negre Gastronòmic

    Tarsus Reserva

    18,71
  • Negre Fresc

    Tarsus Roure

    10,70

El territori de la Ribera del Duero D.O. comprèn aproximadament 21.964 hectàrees de vinyes, cultivades al llarg d’uns 120 km, situats a banda i banda del curs del Duero, al seu pas per les províncies de Valladolid, Burgos, Segòvia i Sòria. És una zona de clima mediterrani amb un fort component continental. La pluviositat mitjana és moderada-baixa i augmenta d’oest a est. Els estius són molt secs i els hiverns llargs i molt freds, amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, existint perill de gelades tardanes fins a finals de maig.

VITICULTURA I TERRES

Els sòls són predominantment calcaris, amb presència de sòls al·luvials a les terrasses fluvials del Duero. Als sectors propers als rius els sòls tendeixen a ser sorrencs, llimosos i argilosos. Les vinyes es localitzen preferentment als tossals dels rius i als fons de la vall a una altitud mitjana compresa entre els 700 i els 850 metres. Algunes zones com La Horra o Roa a Burgos són tradicionalment més calcàries.

TIPUS DE VINS
Els negres són els vins de la Ribera del Duero per excel·lència; grans i acreditats negres de molt de cos, raça, esperit i personalitat. S’elaboren a base d’Ull de llebre (mínim, 75% en la composició varietal). Allò usual durant molts anys va ser elaborar vins joves, que no passessin per fusta, i els criats en bóta, etiquetats amb les mencions tradicionals criança i reserva. Més recentment s’han comercialitzat altres “categories” de criança (totes usen la contraetiqueta “collita” lila).

A la DO Ribera del Duero s’elaboren alguns negres situats tradicionalment entre els millors vins espanyols. Són vins reconeguts a tot el món. Posicionats usualment al cim de les puntuacions atorgades per les revistes i les guies especialitzades, tant nacionals com internacionals.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×