Skip to content

Mostra 25–48 de 117 resultats

  • Conde de San Cristobal

    23,63
  • Negre Gastronòmic

    Corimbo

    25,23
  • Negre Gastronòmic

    Cuando el río suena

    11,62
  • Negre Potent

    Dehesa de los Canónigos Criança

    21,82
  • Negre Fresc

    Dehesa de los Canónigos Quinta Generació

    11,92
  • Negre Potent

    Dehesa de los Canónigos Solideo

    39,95
  • Domini de Cair Cuvée

    13,00
  • Emilio Moro Criança

    21,78
  • Emilio Moro Criança Magnum

    45,35
  • Emilio Moro Finca Resalso

    10,79
  • Negre Gastronòmic

    Emilio Moro Finca Resalso Magnum

    22,94
  • Negre Potent

    Emilio Moro Malleolus

    38,99
  • Negre Gastronòmic

    Emilio Moro Vendimia Seleccionada

    32,31
  • Entrelobos

    9,80
  • Negre Floral

    Eremus Roble

    8,76
  • Figuero 4 Meses Magnum

    20,10
  • Negre Fresc

    Figuero Asomo 4 Meses Roble

    10,50
  • Negre Gastronòmic

    Figuero Criança

    17,99
  • Negre Gastronòmic

    Finca Villacreces

    25,86
  • Negre Gastronòmic

    Finca Villacreces Pruno

    11,16
  • Finca Villacreces Pruno Magnum

    31,22
  • Flores de Callejo Roure

    9,60
  • Negre Fresc

    Fulanito

    7,99
  • Negre Potent

    Hacienda Monasterio Criança

    41,55

El territori de la Ribera del Duero D.O. comprèn aproximadament 21.964 hectàrees de vinyes, cultivades al llarg d’uns 120 km, situats a banda i banda del curs del Duero, al seu pas per les províncies de Valladolid, Burgos, Segòvia i Sòria. És una zona de clima mediterrani amb un fort component continental. La pluviositat mitjana és moderada-baixa i augmenta d’oest a est. Els estius són molt secs i els hiverns llargs i molt freds, amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, existint perill de gelades tardanes fins a finals de maig.

VITICULTURA I TERRES

Els sòls són predominantment calcaris, amb presència de sòls al·luvials a les terrasses fluvials del Duero. Als sectors propers als rius els sòls tendeixen a ser sorrencs, llimosos i argilosos. Les vinyes es localitzen preferentment als tossals dels rius i als fons de la vall a una altitud mitjana compresa entre els 700 i els 850 metres. Algunes zones com La Horra o Roa a Burgos són tradicionalment més calcàries.

TIPUS DE VINS
Els negres són els vins de la Ribera del Duero per excel·lència; grans i acreditats negres de molt de cos, raça, esperit i personalitat. S’elaboren a base d’Ull de llebre (mínim, 75% en la composició varietal). Allò usual durant molts anys va ser elaborar vins joves, que no passessin per fusta, i els criats en bóta, etiquetats amb les mencions tradicionals criança i reserva. Més recentment s’han comercialitzat altres “categories” de criança (totes usen la contraetiqueta “collita” lila).

A la DO Ribera del Duero s’elaboren alguns negres situats tradicionalment entre els millors vins espanyols. Són vins reconeguts a tot el món. Posicionats usualment al cim de les puntuacions atorgades per les revistes i les guies especialitzades, tant nacionals com internacionals.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×