Skip to content

Mostra 1–24 de 117 resultats

  • Negre Gastronòmic

    822 Pagos de Anguix

    10,71
  • Negre Potent Negre Gastronòmic

    Aalto

    44,99
  • Negre Potent

    Alion

    113,09
  • Negre Potent

    Altamimbre

    23,75
  • Negre Potent

    Altos del Terral Crianza

    16,98
  • Negre Gastronòmic

    Antídoto

    19,97
  • Negre Gastronòmic

    Arzuaga Criança

    22,26
  • Negre Floral

    Arzuaga La Planta

    8,69
  • Negre Floral

    Arzuaga La Planta Magnum

    17,16
  • Bardos Viñedos de Altura

    14,30
  • Bosque de Matasnos

    32,94
  • Briego Roble Vendimia Seleccionada

    8,16
  • Negre Fresc

    Canta Mañanas Negre

    6,79
  • Negre Floral

    Carmelo Rodero 9 Meses

    14,52
  • Negre Floral

    Carmelo Rodero 9 mesos Magnum

    30,86
  • Carmelo Rodero Criança

    25,41
  • Negre Potent

    Carmelo Rodero Criança Magnum

    55,90
  • Carramimbre Criança

    15,19
  • Carramimbre Reserva

    21,84
  • Negre Potent

    Cepa 21

    20,53
  • Cepa 21 Malabrigo

    34,70
  • Negre Gastronòmic

    Condado de Haza Criança

    14,13
  • Negre Gastronòmic

    Condado de Oriza Crianza

    9,45
  • Negre Fresc

    Condado de Oriza Roble

    6,95

El territori de la Ribera del Duero D.O. comprèn aproximadament 21.964 hectàrees de vinyes, cultivades al llarg d’uns 120 km, situats a banda i banda del curs del Duero, al seu pas per les províncies de Valladolid, Burgos, Segòvia i Sòria. És una zona de clima mediterrani amb un fort component continental. La pluviositat mitjana és moderada-baixa i augmenta d’oest a est. Els estius són molt secs i els hiverns llargs i molt freds, amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, existint perill de gelades tardanes fins a finals de maig.

VITICULTURA I TERRES

Els sòls són predominantment calcaris, amb presència de sòls al·luvials a les terrasses fluvials del Duero. Als sectors propers als rius els sòls tendeixen a ser sorrencs, llimosos i argilosos. Les vinyes es localitzen preferentment als tossals dels rius i als fons de la vall a una altitud mitjana compresa entre els 700 i els 850 metres. Algunes zones com La Horra o Roa a Burgos són tradicionalment més calcàries.

TIPUS DE VINS
Els negres són els vins de la Ribera del Duero per excel·lència; grans i acreditats negres de molt de cos, raça, esperit i personalitat. S’elaboren a base d’Ull de llebre (mínim, 75% en la composició varietal). Allò usual durant molts anys va ser elaborar vins joves, que no passessin per fusta, i els criats en bóta, etiquetats amb les mencions tradicionals criança i reserva. Més recentment s’han comercialitzat altres “categories” de criança (totes usen la contraetiqueta “collita” lila).

A la DO Ribera del Duero s’elaboren alguns negres situats tradicionalment entre els millors vins espanyols. Són vins reconeguts a tot el món. Posicionats usualment al cim de les puntuacions atorgades per les revistes i les guies especialitzades, tant nacionals com internacionals.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×