Mostra 1–24 de 117 resultats
-
Negre Gastronòmic
822 Pagos de Anguix
10,71€
-
Negre Potent Negre Gastronòmic
Aalto
44,99€
-
Negre Potent
Alion
113,09€
-
Negre Potent
Altamimbre
23,75€
-
Negre Potent
Altos del Terral Crianza
16,98€
-
Negre Gastronòmic
Antídoto
19,97€
-
Negre Gastronòmic
Arzuaga Criança
22,26€
-
Negre Floral
Arzuaga La Planta
8,69€
-
Negre Floral
Arzuaga La Planta Magnum
17,16€
-
Bardos Viñedos de Altura
14,30€
-
Bosque de Matasnos
32,94€
-
Briego Roble Vendimia Seleccionada
8,16€
-
Negre Fresc
Canta Mañanas Negre
6,79€
-
Negre Floral
Carmelo Rodero 9 Meses
14,52€
-
Negre Floral
Carmelo Rodero 9 mesos Magnum
30,86€
-
Carmelo Rodero Criança
25,41€
-
Negre Potent
Carmelo Rodero Criança Magnum
55,90€
-
Carramimbre Criança
15,19€
-
Carramimbre Reserva
21,84€
-
Negre Potent
Cepa 21
20,53€
-
-
Negre Gastronòmic
Condado de Haza Criança
14,13€
-
Negre Gastronòmic
Condado de Oriza Crianza
9,45€
-
Negre Fresc
Condado de Oriza Roble
6,95€
El territori de la Ribera del Duero D.O. comprèn aproximadament 21.964 hectàrees de vinyes, cultivades al llarg d’uns 120 km, situats a banda i banda del curs del Duero, al seu pas per les províncies de Valladolid, Burgos, Segòvia i Sòria. És una zona de clima mediterrani amb un fort component continental. La pluviositat mitjana és moderada-baixa i augmenta d’oest a est. Els estius són molt secs i els hiverns llargs i molt freds, amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, existint perill de gelades tardanes fins a finals de maig.
VITICULTURA I TERRES
Els sòls són predominantment calcaris, amb presència de sòls al·luvials a les terrasses fluvials del Duero. Als sectors propers als rius els sòls tendeixen a ser sorrencs, llimosos i argilosos. Les vinyes es localitzen preferentment als tossals dels rius i als fons de la vall a una altitud mitjana compresa entre els 700 i els 850 metres. Algunes zones com La Horra o Roa a Burgos són tradicionalment més calcàries.
TIPUS DE VINS
Els negres són els vins de la Ribera del Duero per excel·lència; grans i acreditats negres de molt de cos, raça, esperit i personalitat. S’elaboren a base d’Ull de llebre (mínim, 75% en la composició varietal). Allò usual durant molts anys va ser elaborar vins joves, que no passessin per fusta, i els criats en bóta, etiquetats amb les mencions tradicionals criança i reserva. Més recentment s’han comercialitzat altres “categories” de criança (totes usen la contraetiqueta “collita” lila).
A la DO Ribera del Duero s’elaboren alguns negres situats tradicionalment entre els millors vins espanyols. Són vins reconeguts a tot el món. Posicionats usualment al cim de les puntuacions atorgades per les revistes i les guies especialitzades, tant nacionals com internacionals.