Mostra 49–72 de 75 resultats
-
-
Planetes de Nin Clàssic
41,10€
-
Ranci sec De Muller
8,35€
-
Negre Potent
Ritme Negre
15,90€
-
Negre Potent
Ritme Plaer
24,25€
-
Esgotat
Scala Dei Cartoixa
37,99€
-
-
Blanc Potent
Scala Dei Massipa
45,00€
-
Sale
Scala Dei Pla dels Àngels
29,95€ El preu original era: 29,95€.17,94€El preu actual és: 17,94€.
-
-
Serras del Priorat
26,27€
-
Esgotat
Negre Potent
Solertia
18,79€
-
-
Terroir al Límit Històric Blanc
25,43€
-
Negre Floral
Terroir al Límit Històric negre
25,43€
-
Terroir al Límit Terra de Cuques Blanc
40,95€
-
Terroir al Límit Terra de Cuques Negre
40,95€
-
-
Blanc Gastronòmic
Vall Llach Aigua de Llum
57,17€
-
Negre Potent
Vall Llach Embruix
23,67€
-
Esgotat
Negre Potent
Vall Llach Idus
45,35€
-
Blanc Potent
Vall Llach Porrera Vi de Vila Blanc
28,97€
-
Vi de Vila Porrera Blanc
18,15€
-
Vi de Vila Porrera Magnum
39,89€
Els vins adscrits a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat es troben entre els més prestigiosos del món, segons les crítiques aparegudes a les revistes especialitzades. El territori adscrit a la DOC es localitza a l’interior de la província de Tarragona, en plena Serralada Prelitoral Catalana. És un terreny molt accidentat, dominat pel massís Montsant i envoltat de muntanyes per tot arreu; les aigües del territori aboquen a l’Ebre a través dels petits rius Siurana i Montsant. En aquest terreny dificilíssim es conreen unes 1.900 hectàrees de vinya. El clima de la zona és mediterrani amb influència continental per la seva situació interior, i força sec.
VITICULTURA I TERRES
Un dels principals distintius del Priorat és el sòl, format majoritàriament sobre un substrat geològic de “llicorella” (també es fan altres classes de sòls), conformat per esquists i pissarres d’origen paleozoic. Són sòls pobres, però atorguen moltes propietats als vins. La vinya es cultiva en terrasses o costers, i es poden trobar ceps des dels 200 fins als 1.000 metres d’altitud, sovint plantades en bancals minúsculs. El rendiment dels ceps és molt baix (d’1 kg a 1,5 kg per cep). Això explica tant l?alt grau alcohòlic com l?extraordinària densitat de molts dels vins obtinguts. També és un argument de qualitat, actualment.
TIPUS DE VINS
S’elaboren blancs i negres, però aquests darrers són els vins per excel·lència de la DOP. Els blancs es produeixen amb Garnatxa Blanca i Macabeu principalment; tenen caràcter mediterrani, són herbacis i silvestres; els més ambiciosos tenen bona capacitat d’envelliment. Els negres s’elaboren amb Garnatxa i Carinyena, amb addició d’altres varietats negres, generalment franceses. Són intensos de color, complexos aromàticament i marcats pel terrer, amb records minerals a pissarra. A la boca són carnosos, amb una excel·lent textura, càlids, llargs, amb bona acidesa, gran taní i caràcter mediterrani. També s’elaboren vins tradicionals de licor, com els rancis, els negres dolços, els de raïm sobremadurat o les misteles.