Skip to content

Mostra 25–48 de 75 resultats

  • Formíga de Vellut

    19,43
  • Fosca del Priorat

    15,15
  • Galena

    25,49
  • Negre Potent

    Gotes del Priorat Negre

    18,51
  • La Petite Agnès

    11,54
  • Les Brugueres negre

    23,60
  • Negre Gastronòmic

    Les Cousins L’ Inconscient

    12,34
  • Les Cousins L’Antagonique

    14,85
  • Negre Gastronòmic

    Les Cousins L’Inconscient Magnum

    25,95
  • Negre Gastronòmic

    Les Cousins Sagesse

    30,20
  • Llicorella Clàssic

    17,09
  • Esgotat
    Negre Gastronòmic

    Martina Negre

    9,95
  • Martinet Bru

    29,84
  • Mas Alta Els Pics

    19,55
  • Mas d’En Bernat

    9,69
  • Mas d’en Gil Bellmunt Blanc

    15,40
  • Mas Doix Les Crestes

    22,42
  • Mas Doix Les Crestes Magnum

    47,89
  • Mas Doix Salanques

    41,82
  • Esgotat

    Meritxell Pallejà Magran

    33,65
  • Meritxell Pallejà Nita

    14,59
  • Meritxell Pallejà Nita Magnum

    27,50
  • Ònix Classic Negre

    12,66
  • Ònix Evolució

    22,00

Els vins adscrits a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat es troben entre els més prestigiosos del món, segons les crítiques aparegudes a les revistes especialitzades. El territori adscrit a la DOC es localitza a l’interior de la província de Tarragona, en plena Serralada Prelitoral Catalana. És un terreny molt accidentat, dominat pel massís Montsant i envoltat de muntanyes per tot arreu; les aigües del territori aboquen a l’Ebre a través dels petits rius Siurana i Montsant. En aquest terreny dificilíssim es conreen unes 1.900 hectàrees de vinya. El clima de la zona és mediterrani amb influència continental per la seva situació interior, i força sec.

VITICULTURA I TERRES

Un dels principals distintius del Priorat és el sòl, format majoritàriament sobre un substrat geològic de “llicorella” (també es fan altres classes de sòls), conformat per esquists i pissarres d’origen paleozoic. Són sòls pobres, però atorguen moltes propietats als vins. La vinya es cultiva en terrasses o costers, i es poden trobar ceps des dels 200 fins als 1.000 metres d’altitud, sovint plantades en bancals minúsculs. El rendiment dels ceps és molt baix (d’1 kg a 1,5 kg per cep). Això explica tant l?alt grau alcohòlic com l?extraordinària densitat de molts dels vins obtinguts. També és un argument de qualitat, actualment.

TIPUS DE VINS

S’elaboren blancs i negres, però aquests darrers són els vins per excel·lència de la DOP. Els blancs es produeixen amb Garnatxa Blanca i Macabeu principalment; tenen caràcter mediterrani, són herbacis i silvestres; els més ambiciosos tenen bona capacitat d’envelliment. Els negres s’elaboren amb Garnatxa i Carinyena, amb addició d’altres varietats negres, generalment franceses. Són intensos de color, complexos aromàticament i marcats pel terrer, amb records minerals a pissarra. A la boca són carnosos, amb una excel·lent textura, càlids, llargs, amb bona acidesa, gran taní i caràcter mediterrani. També s’elaboren vins tradicionals de licor, com els rancis, els negres dolços, els de raïm sobremadurat o les misteles.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×