Mostra 25–48 de 81 resultats
-
Ferrer Bobet Selecció Especial
73,16€
-
Ferrer Bobet Vinyes Velles
42,25€
-
Font de la Figuera Negre
27,16€
-
-
-
Gotes del Priorat Negre
17,45€
-
-
-
Les Brugueres negre
21,90€
-
Les Cousins L’ Inconscient
11,98€
-
Les Cousins L’Antagonique
14,85€
-
Les Cousins L’Inconscient Magnum
25,95€
-
Les Cousins Sagesse
30,72€
-
Esgotat
Llicorella Clàssic
15,90€
-
-
-
-
-
Mas d’en Gil Bellmunt Blanc
15,40€
-
Mas Doix Les Crestes
21,78€
-
Mas Doix Les Crestes Magnum
49,15€
-
Mas Doix Salanques
40,58€
-
-
Meritxell Pallejà Magran
33,65€
Els vins adscrits a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat es troben entre els més prestigiosos del món, segons les crítiques aparegudes a les revistes especialitzades. El territori adscrit a la DOC es localitza a l’interior de la província de Tarragona, en plena Serralada Prelitoral Catalana. És un terreny molt accidentat, dominat pel massís Montsant i envoltat de muntanyes per tot arreu; les aigües del territori aboquen a l’Ebre a través dels petits rius Siurana i Montsant. En aquest terreny dificilíssim es conreen unes 1.900 hectàrees de vinya. El clima de la zona és mediterrani amb influència continental per la seva situació interior, i força sec.
VITICULTURA I TERRES
Un dels principals distintius del Priorat és el sòl, format majoritàriament sobre un substrat geològic de “llicorella” (també es fan altres classes de sòls), conformat per esquists i pissarres d’origen paleozoic. Són sòls pobres, però atorguen moltes propietats als vins. La vinya es cultiva en terrasses o costers, i es poden trobar ceps des dels 200 fins als 1.000 metres d’altitud, sovint plantades en bancals minúsculs. El rendiment dels ceps és molt baix (d’1 kg a 1,5 kg per cep). Això explica tant l?alt grau alcohòlic com l?extraordinària densitat de molts dels vins obtinguts. També és un argument de qualitat, actualment.
TIPUS DE VINS
S’elaboren blancs i negres, però aquests darrers són els vins per excel·lència de la DOP. Els blancs es produeixen amb Garnatxa Blanca i Macabeu principalment; tenen caràcter mediterrani, són herbacis i silvestres; els més ambiciosos tenen bona capacitat d’envelliment. Els negres s’elaboren amb Garnatxa i Carinyena, amb addició d’altres varietats negres, generalment franceses. Són intensos de color, complexos aromàticament i marcats pel terrer, amb records minerals a pissarra. A la boca són carnosos, amb una excel·lent textura, càlids, llargs, amb bona acidesa, gran taní i caràcter mediterrani. També s’elaboren vins tradicionals de licor, com els rancis, els negres dolços, els de raïm sobremadurat o les misteles.