Skip to content

S'estan mostrant 3 resultats

La comarca de la Manchuela es localitza en un altiplà situat entre 600 i 1100 metres d’altitud, entre les províncies de Conca (sud-est) i Albacete (nord-est). Ocupant l’ampli espai que separa els cursos dels rius Xúquer i Cabriel. El territori té un clima mediterrani continental. Hiverns freds, generalment llargs, i estius molt calorosos. La pluviositat de la zona és baixa (sobre els 400 mm anuals), però la proximitat a la Mediterrània i el règim de brises valencianes li aporten humitat ambiental a l’estiu. Sobretot durant el període de maduració del raïm. Donant lloc a unes temperatures gairebé perfectes per a l’elaboració de vins que puguin durar en el temps.
VITICULTURA I TERRES
La vinya es cultiva en un territori essencialment planer o lleugerament ondulat. Excepte a les zones altes, on hi ha vessants i desnivells que atorguen complexitat a algunes subzones. Les vinyes solen localitzar-se a altituds compreses entre els 600 i els 1.100 metres sobre el nivell del mar; els sòls són calcaris, en general, amb base d’argiles i graves.
TIPUS DE VINS
A la Manchuela s’elaboren excel·lents vins de molts tipus: cal parlar de fantàstics rosats, molt fàcils de beure, i de blancs i negres molt reconeguts internacionalment. Els vins produïts a partir de la varietat Ull de Llebre són molt semblants als manxecs típics. En canvi, els que estan elaborats amb la varietat Bobal, pròpia de la zona, són més frescos i afruitats, a més de molt ben definits. L’àmplia llista de raïms autoritzats dóna joc per elaborar una gamma molt variada de vins de qualitat.

Back To Top
Search
×