Skip to content

Mostra 49–72 de 128 resultats

  • Joan Sardà Rosat Brut Reserva

    11,95
  • Juvé & Camps Essential Rosé

    16,93
  • Juvé & Camps Millesimé Chardonnay

    27,61
  • Juvé & Camps Reserva Brut

    13,38
  • Juvé & Camps Reserva de la família

    18,76
  • Juvé & Camps Reserva Família Magnum

    47,60
  • Juvé & Camps Blanc de Noirs

    32,23
  • Esgotat

    Juvé & Camps Gran Juvé Gran Reserva

    34,99
  • Keiva Reserva Extra Brut

    14,50
  • Blanc Gastronòmic

    Kripta

    71,73
  • Kripta Barrica

    26,33
  • Kripta Bayanus 37,5cl

    8,58
  • Kripta Franc

    12,96
  • Kripta Iconic

    19,48
  • Esgotat

    Kripta Singular Magnum

    50,93
  • Kripta Trepat

    14,29
  • Kripta Ubac

    16,95
  • L’Origan Aire

    15,95
  • L’Origan Aire Rosat

    15,95
  • Esgotat

    L’Origan L’O Brut Nature

    24,55
  • L’Origan L’O Rosat

    29,49
  • Lacrima Baccus Brut Nature Reserva

    7,50
  • Esgotat

    Lacrima Baccus Summum Brut Nature Reserva

    10,50
  • Esgotat

    Lacrima Baccus Summum Brut Reserva

    10,50

Cava D.O.

HISTÒRIA
A finals del segle XIX la crisi de la fil·loxera havia delmat les vinyes catalanes per la qual cosa s’imposava una dràstica reconversió i regeneració de la vitivinicultura. Un dels resultats del cicle post-fil·loxèric va ser l’elaboració de cava, iniciada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia, al Penedès. Les primeres ampolles de cava es van destapar en aquesta població l’any 1872, havent estat elaborades seguint un procediment semblant al que es feia servir a la Champagne francesa per elaborar els seus acreditats escumosos (méthode champenoise). El producte català es va comercialitzar inicialment amb el nom de xampany. Va aconseguir de seguida un gran èxit, expandint-se el seu mercat durant la primera meitat del segle XX, Època en què van triomfar les dues marques emblemàtiques del Penedès (Codorniu i Freixenet) al costat d’altres caves elaborats per petits i mitjans productors.

ZONES DE PRODUCCIÓ
La Cava D.O. acull avui dia 157 municipis espanyols amb tradició demostrada en l’elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional champenoise. Tot i que el cava com a tal va començar a produir-se a Catalunya, s’acullen a aquesta denominació: 63 municipis de la província de Barcelona, 51 de Tarragona, 11 de Lleida, 5 de Girona, 18 de la Rioja, 3 d’Àlaba, 2 de Saragossa, 2 de Navarra, 1 de València i 1 de Badajoz.
S’estima que a Espanya es dediquen unes 33.000 hectàrees de vinya a la producció de raïm per a cava. Prop del 90% de la producció es localitza al territori de la DO Penedès i comarques limítrofes de les províncies de Barcelona i Tarragona, i en menor mesura de Girona i Lleida. Menys del 10% restant de la producció es localitza fora de Catalunya.

ELABORACIÓ I CLASSIFICACIÓ

El cava s’ha elaborat tradicionalment a partir de tres varietats de raïm clàssic, que són la Macabeu, la Xarel·lo i la Parellada. Encara que avui dia també s’elaboren caves introduint noves varietats com la Chardonnay i la Malvasia, a més d’altres tintes.
El mètode tradicional requereix una segona fermentació en botella i una criança mínima en botella de 9 mesos. Al reserva se li exigeix una criança mínima de 15 mesos, al gran reserva de 30 mesos, i al de paratge qualificat de 36 mesos. Encara que hi pot haver caves de llarguíssima criança (15 anys o més). Pel seu contingut en sucres es denominen, de més sec a més dolç: brut nature, extra brut, brut, extra sec, sec, semi-sec i dolç. Hi ha blanc de blancs, blanc de noirs i rosats.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×