Mostra 49–61 de 61 resultats
-
Taittinger Prestige Rose Magnum
140,00€
-
Taittinger Vintage
80,71€
-
Veuve Clicquot La Grande Dame
224,50€
-
Veuve Clicquot Rich
68,61€
-
Veuve Clicquot Rich Magnum
149,80€
-
Veuve Clicquot Rich Rosé
74,46€
-
Veuve Clicquot Rosé
69,30€
-
Veuve Clicquot Rosé Magnum
151,30€
-
Veuve Clicquot Vintage
83,10€
-
Veuve Clicquot Yellow Label 375ml
34,90€
-
Veuve Clicquot Yellow Label Jéroboam
504,40€
-
Veuve Clicquot Yellow Label Magnum
129,91€
-
Comprar Xampany online
Què és el Xampany?
El xampany o champagne és un vi escumós que es fermenta secundàriament en una ampolla o dipòsit. La segona fermentació és la que crea l’àcid carbònic i el fa tan bombolla.
El xampany té un cos propi, frescor, riquesa, finor, anti-picor i una suau estimulació que cap altre vi escumós pot igualar. La seva fama és mundial, i cap celebració estaria orgullosa de no obrir una ampolla d’aquest líquid emblemàtic.
Qui va inventar el Xampany?
Es creu que l’inventor del xampany va ser Dom Pierre Perignon, un monjo benedictí a França el 1693. Com molts altres invents, va succeir per accident.
El monjo estaba provant nous sistemes i barreges per fer vi, però no es va desfer de les bombolles de fermentació. Però per casualitat ho va provar i li va quedar genial. El xampany acabava de ser inventat.
Quin és el procés del Xampany?
El procés és molt simple. Si el vi es guarda en bóta, els gasos produïts durant la fermentació s’escapen, però si es guarda en ampolla, romanen al líquid i li donen la seva especificitat.
La fermentació és doble. La primera fermentació es realitza en bótes de fusta i la segona en ampolla, i es poden conservar almenys dos anys.
Característiques del Xampany
Si haguéssim de resumir algunes de les característiques que fan del Champagne un vi únic, podem esmentar les següents:
- Un vi blanc elaborat amb raïms negres, posteriorment amb Chardonnay blanc.
- Assemblatge especial de diferents varietats de raïm, de diferents pagaments i anys. Això ens permet oferir cada any un producte equilibrat i semblant.
- Pressió molt lleugera i parcial per obtenir most individual.
- Criança sobre les mares i segona fermentació en ampolla.
- La influencia decisiva del terroir i el clima únic.
Quan beure Xampany?
El Xampany és ideal per beure a temperatures entre 8°C i 10°C, aportant el sabor, l’estructura i l’aroma perfectes. Les temperatures massa fredes poden reduir l’efervescència, alterar l’aroma i fins i tot adormir les papil·les gustatives.
El xampany és un vi d’aperitiu, esmorzar i postres. Es pot beure tant de dia com de nit. És ideal per prendre en celebracions, aniversaris o festes de nadal. Sol utilitzar-se per brindar en les postres entre els amics i familiars.
Varietats del Xampany
No t’allunyis del xampany per la sequedat o la dolçor. De fet, aquestes dues qualitats estan molt relacionades, el xampany sec no és dolent, només menys sucre, tot depèn del teu gust.
Per tant, segons la seva dolçor, has de distingir les diferents varietats de Champagne, entre les quals pots trobar Nature Brut, Brut, Sec, Extra Sec, Demi Sec i Doux.
Beure xampany és sinònim de celebració i alegria. La seva efervescència fa una festa a les nostres papil·les gustatives, el sol fet d’obrir l’ampolla ens entusiasma.