Mostra 25–48 de 61 resultats
-
Moët & Chandon Ice Imperial Rosé Magnum
121,07€
-
Moët & Chandon Jéroboam caja madera
446,50€
-
Moet & Chandon N.I.R. Nectar Rosé
77,29€
-
Moët & Chandon Rosé Imperial Magnum
137,50€
-
Moet Brut Imperial
47,15€
-
-
-
Mumm Cordon Rouge Ice Extra
57,92€
-
Esgotat
Mumm Cordon Rouge Magnum
108,30€
-
Perrier Jouet Blason Rose
68,16€
-
Piper-Heidsieck Cuvée Brut
41,10€
-
Esgotat
Piper-Heidsieck Rose
42,89€
-
-
Ruinart Blanc de Blancs
99,56€
-
Ruinart Blanc de Blancs Magnum
218,01€
-
-
Taittinger Brut Reserva
50,70€
-
Taittinger Brut Reserve Magnum
110,00€
-
Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs
214,15€
-
Taittinger Comtes de Champagne Rose
390,65€
-
Taittinger Follies de la Marquetterie
75,90€
-
Taittinger Nocturne
57,50€
-
Taittinger Prelude
73,80€
-
Taittinger Prestige Rosé
65,82€
Comprar Xampany online
Què és el Xampany?
El xampany o champagne és un vi escumós que es fermenta secundàriament en una ampolla o dipòsit. La segona fermentació és la que crea l’àcid carbònic i el fa tan bombolla.
El xampany té un cos propi, frescor, riquesa, finor, anti-picor i una suau estimulació que cap altre vi escumós pot igualar. La seva fama és mundial, i cap celebració estaria orgullosa de no obrir una ampolla d’aquest líquid emblemàtic.
Qui va inventar el Xampany?
Es creu que l’inventor del xampany va ser Dom Pierre Perignon, un monjo benedictí a França el 1693. Com molts altres invents, va succeir per accident.
El monjo estaba provant nous sistemes i barreges per fer vi, però no es va desfer de les bombolles de fermentació. Però per casualitat ho va provar i li va quedar genial. El xampany acabava de ser inventat.
Quin és el procés del Xampany?
El procés és molt simple. Si el vi es guarda en bóta, els gasos produïts durant la fermentació s’escapen, però si es guarda en ampolla, romanen al líquid i li donen la seva especificitat.
La fermentació és doble. La primera fermentació es realitza en bótes de fusta i la segona en ampolla, i es poden conservar almenys dos anys.
Característiques del Xampany
Si haguéssim de resumir algunes de les característiques que fan del Champagne un vi únic, podem esmentar les següents:
- Un vi blanc elaborat amb raïms negres, posteriorment amb Chardonnay blanc.
- Assemblatge especial de diferents varietats de raïm, de diferents pagaments i anys. Això ens permet oferir cada any un producte equilibrat i semblant.
- Pressió molt lleugera i parcial per obtenir most individual.
- Criança sobre les mares i segona fermentació en ampolla.
- La influencia decisiva del terroir i el clima únic.
Quan beure Xampany?
El Xampany és ideal per beure a temperatures entre 8°C i 10°C, aportant el sabor, l’estructura i l’aroma perfectes. Les temperatures massa fredes poden reduir l’efervescència, alterar l’aroma i fins i tot adormir les papil·les gustatives.
El xampany és un vi d’aperitiu, esmorzar i postres. Es pot beure tant de dia com de nit. És ideal per prendre en celebracions, aniversaris o festes de nadal. Sol utilitzar-se per brindar en les postres entre els amics i familiars.
Varietats del Xampany
No t’allunyis del xampany per la sequedat o la dolçor. De fet, aquestes dues qualitats estan molt relacionades, el xampany sec no és dolent, només menys sucre, tot depèn del teu gust.
Per tant, segons la seva dolçor, has de distingir les diferents varietats de Champagne, entre les quals pots trobar Nature Brut, Brut, Sec, Extra Sec, Demi Sec i Doux.
Beure xampany és sinònim de celebració i alegria. La seva efervescència fa una festa a les nostres papil·les gustatives, el sol fet d’obrir l’ampolla ens entusiasma.