Skip to content

Vi

Varietats

País

Regió

D.O.

Maridatge

Gastronómico

Floral



Filtrar por precio

Mostra 97–106 de 106 resultats

  • San Leon Reserva Familia

    17,46
  • Solera 1847 Cream

    8,68
  • Tio Pepe

    9,27
  • Tio Pepe Fino en Rama

    19,06
  • Esgotat

    Tokaji Oremus 5 puttonyos

    69,25
  • Tostado Meus Amores

    11,92
  • Valdespino Dolç 1L

    8,95
  • Valdespino Sec 1L

    8,13
  • Esgotat

    Vi de Missa De Muller

    8,48
  • Ximenez Spinola P.X.

    75,42

Comprar vi generós online
Què és el vi generós?
Els vins generosos són aquells que tenen una graduació alcohòlica entre 15 i 23°C i s’obtenen mitjançant un sistema de criança especial i específic que els otorga un caràcter propi. Avui dia, podem trobar aquest tipus de vi en totes les regions d’Espanya, però generalment es consideren vins andalusos.

Aquests vins s’obtenen a partir de vins joves als quals se’ls afegeix alcohol durant la fermentació. Segons el tipus de vi que desitgi obtenir, se seleccionarà un tipus específic de vi per a l’elaboració. Un vi generós serà dolç o sec, amb un punt mitjà, segons la quantitat d’alcohol i el temps de criança del vi. El vi generós més famós d’Espanya és el Jerez.
D’on prové el vi generós?
La història d’aquest tipus de vi té molt a veure amb la necessitat d’embarcar vi en els segles XVI i XVII.

Potser els vins fortificats o fortificats més coneguts són el Jerez i el Porto. A Espanya, la denominació d’origen Montilla-Moriles també és rica en vi. També, a Portugal, Madeira, a Itàlia, Marsala i Banyul a França.

Segons el temps que portin en barrica, la graduació alcohòlica dels vins generosos serà l’una o l’altra, la qual cosa marcarà les diferents categories que existeixen. Quan parlem de Jerez, trobem vins premium, perfumats i Montirardo. També s’utilitza en vins generosos o fortificats, però amb altres característiques.
Tipus i classificacions de vins generosos
Segons el temps que portin en barrica, la graduació alcohòlica dels vins generosos serà l’una o l’altra, la qual cosa marcarà les diferents categories que existeixen.

Quan parlem dels vins de Xerez, ens trobem els vins fins, olorosos i amontillats. També en els vins generosos o fortificats, però per altres característiques.

Vins generosos fins: El seu grau alcohòlic oscil·la entre 15 i 16 °C, i són elaborats per l’acció del llevat en barrica. També pot trobar-los denominats vins anyencs en flor, però això no té res a veure amb les flors silvestres. És durant el procés de producció que es crea l’anomenat fil floral i se li dona el seu nom oficial.

Vi generós perfumat: Aquest tipus de vi està exposat a la calor, per la qual cosa la criança és fisicoquímica, ja que l’oxigen i les temperatures elevades juguen un paper a més del llevat. Com a resultat, el vi té suficient cos i color per a aconseguir una classificació de 18 o 19 °C.

Vi generós amontillat: En aquest tipus de vi s’aprofita la producció de vins fins per després tornar a pujar el seu contingut alcohòlic fins als 19 °C aproximadament.

Com veure vi generós?
Generalment, el vi generós es consumeix com el moscatel o qualsevol dels vins dolços que trobarem al mercat actual. El vi generós pot consumir-se perfectament a l’hora de les postres o amb fruits secs acompanyat de la família i els amics.

Comprar vi generós online s’ha tornat una tendència per prendre durant les postres, festes o dinars familiars. No t’ho perdis y comença a provar aquesta delicia.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×