Mostra 73–96 de 106 resultats
-
Noval Fine Ruby Porto
15,25€
-
Olivares dolç monastrell
16,96€
-
Oloroso Alfonso Sec
11,02€
-
Oloroso Fernando de Castilla
19,54€
-
Oremus Tokaji Aszú 3 Puttonyos
39,52€
-
-
Palo Cortado Lustau Peninsula
18,16€
-
-
Pedro Ximénez Argüeso
13,00€
-
Pedro Ximénez Barbadillo Cosecha
9,50€
-
Pedro Ximénez Cedro
9,73€
-
Pedro Ximénez Colosía
23,60€
-
Pedro Ximénez Don PX Tº Albalá
17,84€
-
Pedro Ximénez Emilio Hidalgo
19,76€
-
Pedro Ximénez Fernando de Castilla
25,66€
-
Pedro Ximénez Nectar G. Byass
10,88€
-
Ramos Pinto Ruby Porto
14,70€
-
-
-
Ranci de Cuina d’Espolla
6,98€
-
-
Ranci sec De Muller
8,35€
-
Rozes Vintage Selection 1987
81,82€
-
Rozes Vintage Selection 1991
64,00€
Comprar vi generós online
Què és el vi generós?
Els vins generosos són aquells que tenen una graduació alcohòlica entre 15 i 23°C i s’obtenen mitjançant un sistema de criança especial i específic que els otorga un caràcter propi. Avui dia, podem trobar aquest tipus de vi en totes les regions d’Espanya, però generalment es consideren vins andalusos.
Aquests vins s’obtenen a partir de vins joves als quals se’ls afegeix alcohol durant la fermentació. Segons el tipus de vi que desitgi obtenir, se seleccionarà un tipus específic de vi per a l’elaboració. Un vi generós serà dolç o sec, amb un punt mitjà, segons la quantitat d’alcohol i el temps de criança del vi. El vi generós més famós d’Espanya és el Jerez.
D’on prové el vi generós?
La història d’aquest tipus de vi té molt a veure amb la necessitat d’embarcar vi en els segles XVI i XVII.
Potser els vins fortificats o fortificats més coneguts són el Jerez i el Porto. A Espanya, la denominació d’origen Montilla-Moriles també és rica en vi. També, a Portugal, Madeira, a Itàlia, Marsala i Banyul a França.
Segons el temps que portin en barrica, la graduació alcohòlica dels vins generosos serà l’una o l’altra, la qual cosa marcarà les diferents categories que existeixen. Quan parlem de Jerez, trobem vins premium, perfumats i Montirardo. També s’utilitza en vins generosos o fortificats, però amb altres característiques.
Tipus i classificacions de vins generosos
Segons el temps que portin en barrica, la graduació alcohòlica dels vins generosos serà l’una o l’altra, la qual cosa marcarà les diferents categories que existeixen.
Quan parlem dels vins de Xerez, ens trobem els vins fins, olorosos i amontillats. També en els vins generosos o fortificats, però per altres característiques.
Vins generosos fins: El seu grau alcohòlic oscil·la entre 15 i 16 °C, i són elaborats per l’acció del llevat en barrica. També pot trobar-los denominats vins anyencs en flor, però això no té res a veure amb les flors silvestres. És durant el procés de producció que es crea l’anomenat fil floral i se li dona el seu nom oficial.
Vi generós perfumat: Aquest tipus de vi està exposat a la calor, per la qual cosa la criança és fisicoquímica, ja que l’oxigen i les temperatures elevades juguen un paper a més del llevat. Com a resultat, el vi té suficient cos i color per a aconseguir una classificació de 18 o 19 °C.
Vi generós amontillat: En aquest tipus de vi s’aprofita la producció de vins fins per després tornar a pujar el seu contingut alcohòlic fins als 19 °C aproximadament.
Com veure vi generós?
Generalment, el vi generós es consumeix com el moscatel o qualsevol dels vins dolços que trobarem al mercat actual. El vi generós pot consumir-se perfectament a l’hora de les postres o amb fruits secs acompanyat de la família i els amics.
Comprar vi generós online s’ha tornat una tendència per prendre durant les postres, festes o dinars familiars. No t’ho perdis y comença a provar aquesta delicia.