Skip to content

Vi

Varietats

País

Regió

D.O.

Maridatge

Gastronómico

Floral



Filtrar por precio

Mostra 25–48 de 115 resultats

Comprar vi generós online
Què és el vi generós?
Els vins generosos són aquells que tenen una graduació alcohòlica entre 15 i 23°C i s’obtenen mitjançant un sistema de criança especial i específic que els otorga un caràcter propi. Avui dia, podem trobar aquest tipus de vi en totes les regions d’Espanya, però generalment es consideren vins andalusos.

Aquests vins s’obtenen a partir de vins joves als quals se’ls afegeix alcohol durant la fermentació. Segons el tipus de vi que desitgi obtenir, se seleccionarà un tipus específic de vi per a l’elaboració. Un vi generós serà dolç o sec, amb un punt mitjà, segons la quantitat d’alcohol i el temps de criança del vi. El vi generós més famós d’Espanya és el Jerez.
D’on prové el vi generós?
La història d’aquest tipus de vi té molt a veure amb la necessitat d’embarcar vi en els segles XVI i XVII.

Potser els vins fortificats o fortificats més coneguts són el Jerez i el Porto. A Espanya, la denominació d’origen Montilla-Moriles també és rica en vi. També, a Portugal, Madeira, a Itàlia, Marsala i Banyul a França.

Segons el temps que portin en barrica, la graduació alcohòlica dels vins generosos serà l’una o l’altra, la qual cosa marcarà les diferents categories que existeixen. Quan parlem de Jerez, trobem vins premium, perfumats i Montirardo. També s’utilitza en vins generosos o fortificats, però amb altres característiques.
Tipus i classificacions de vins generosos
Segons el temps que portin en barrica, la graduació alcohòlica dels vins generosos serà l’una o l’altra, la qual cosa marcarà les diferents categories que existeixen.

Quan parlem dels vins de Xerez, ens trobem els vins fins, olorosos i amontillats. També en els vins generosos o fortificats, però per altres característiques.

Vins generosos fins: El seu grau alcohòlic oscil·la entre 15 i 16 °C, i són elaborats per l’acció del llevat en barrica. També pot trobar-los denominats vins anyencs en flor, però això no té res a veure amb les flors silvestres. És durant el procés de producció que es crea l’anomenat fil floral i se li dona el seu nom oficial.

Vi generós perfumat: Aquest tipus de vi està exposat a la calor, per la qual cosa la criança és fisicoquímica, ja que l’oxigen i les temperatures elevades juguen un paper a més del llevat. Com a resultat, el vi té suficient cos i color per a aconseguir una classificació de 18 o 19 °C.

Vi generós amontillat: En aquest tipus de vi s’aprofita la producció de vins fins per després tornar a pujar el seu contingut alcohòlic fins als 19 °C aproximadament.

Com veure vi generós?
Generalment, el vi generós es consumeix com el moscatel o qualsevol dels vins dolços que trobarem al mercat actual. El vi generós pot consumir-se perfectament a l’hora de les postres o amb fruits secs acompanyat de la família i els amics.

Comprar vi generós online s’ha tornat una tendència per prendre durant les postres, festes o dinars familiars. No t’ho perdis y comença a provar aquesta delicia.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×