Skip to content

A la dècada dels anys 20 del segle XIX, quan es va fundar la destil·leria Talisker, hi havia sis destil·leries a l’illa d’Skye amb llicència per fer whisky. Actualment només n’hi ha dues, i l’última va obrir l’any 2017. Per tant, podem afirmar que Talisker ha sigut l’única supervivent i destil·leria de Skye. El perquè d’aquest fet és una gran variant de factors, com ara que l’illa no té cereal suficient com per abastir la producció de whisky de sis destil·leries, i s’havia d’importar de la costa est d’Escòcia, cosa que encaria el producte de manera desorbitada.
Talisker no va tenir un començament fàcil, ja que no disposava de port propi. Aquesta condició era extremadament necessària si vivies en una illa l’any 1830, i ja no parlem si havies de transportar i comercialitzar el teu producte. Això va fer que per transportar les botes amb whisky de la destil·leria als vaixells que estaven al mar, tiraven al mar les botes amb una mica d’aire perquè suressin, i amb una corda les estiraven fins als vaixells. Tal cosa va originar un sabor extraordinàriament salat al whisky, que de normal ja era bastant potent.
En l’actualitat, Talisker ha sobreviscut gràcies al seu caràcter marítim-fumat, un potent glop ple de caràcter, molt propi de l’illa de Skye.

S'estan mostrant 3 resultats

A la dècada dels anys 20 del segle XIX, quan es va fundar la destil·leria Talisker, hi havia sis destil·leries a l’illa d’Skye amb llicència per fer whisky. Actualment només n’hi ha dues, i l’última va obrir l’any 2017. Per tant, podem afirmar que Talisker ha sigut l’única supervivent i destil·leria de Skye. El perquè d’aquest fet és una gran variant de factors, com ara que l’illa no té cereal suficient com per abastir la producció de whisky de sis destil·leries, i s’havia d’importar de la costa est d’Escòcia, cosa que encaria el producte de manera desorbitada.
Talisker no va tenir un començament fàcil, ja que no disposava de port propi. Aquesta condició era extremadament necessària si vivies en una illa l’any 1830, i ja no parlem si havies de transportar i comercialitzar el teu producte. Això va fer que per transportar les botes amb whisky de la destil·leria als vaixells que estaven al mar, tiraven al mar les botes amb una mica d’aire perquè suressin, i amb una corda les estiraven fins als vaixells. Tal cosa va originar un sabor extraordinàriament salat al whisky, que de normal ja era bastant potent.
En l’actualitat, Talisker ha sobreviscut gràcies al seu caràcter marítim-fumat, un potent glop ple de caràcter, molt propi de l’illa de Skye.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×