Skip to content

S'estan mostrant 6 resultats

Ricard M. de Simon és un celler històric ubicat a Sant Sadurní d’Anoia, una localitat reconeguda com el bressol del cava a Espanya. El celler va ser fundat a mitjans del segle XIX per la família Simon, una família amb profundes arrels a la viticultura de la regió del Penedès.

Història

La història del celler Ricard M. de Simon comença el 1865, quan Ricard M. de Simon, un apassionat viticultor, va decidir fundar el seu propi celler. Amb una visió innovadora i un profund respecte per les tradicions locals, Simon es va dedicar a la producció de vins escumosos seguint el mètode tradicional. Aquest mètode, conegut com a mètode champenoise, va ser introduït a la regió per Josep Raventós, del celler Codorníu, i ràpidament adoptat pels productors locals.

Al llarg de les dècades, el celler Ricard M. de Simon ha estat gestionat per successives generacions de la família Simon. Cada generació ha aportat el seu propi enfocament i millores tecnològiques, mantenint sempre la qualitat i el caràcter distintiu dels caves. El 1920, el celler va ampliar les seves instal·lacions subterrànies per augmentar la capacitat d’envelliment dels seus caves, cosa que va permetre un control més gran sobre el procés de criança i una millora en la qualitat final del producte.

Durant la Guerra Civil Espanyola, el celler va patir importants danys, però la família Simon es va dedicar a la seva reconstrucció i modernització els anys posteriors. A la dècada de 1960, va introduir pràctiques agrícoles més sostenibles. Va començar a experimentar amb varietats de raïms internacionals com el Pinot Noir. A més de les tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

El 1985, coincidint amb el 120è aniversari del celler, es va llançar una edició especial de cava de llarga criança. Va rebre nombrosos premis i reconeixements a nivell nacional i internacional. Aquesta edició commemorativa va consolidar encara més la reputació del celler com un dels productors de cava més respectats de la regió.

Actualitat

Avui dia, continua sent un celler familiar, compromès amb la qualitat i la innovació. El celler combina tècniques tradicionals amb tecnologies modernes.  Per així, produir caves d’alta qualitat que reflecteixen el terrer del Penedès i la rica herència vitivinícola de Sant Sadurní d’Anoia. La dedicació a l’excel·lència i el respecte per la tradició fan dels caves una elecció ideal per a qualsevol ocasió.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×