Skip to content

Edetària és un celler situat a la DO Terra Alta, una regió vinícola de Catalunya. Aquest celler és conegut pel seu compromís amb la qualitat i l’autenticitat, destacant-se com una de les principals referències a la zona.

Història

Edetària va ser fundada per Joan Àngel Lliberia, que va decidir continuar la tradició vitivinícola de la seva família a la Terra Alta. El celler ha treballat àrduament per rescatar varietats autòctones i emprar pràctiques de cultiu sostenible, sempre amb l’objectiu de produir vins que reflecteixin el caràcter únic de la regió.

Elaboracions

El celler Edetària s’especialitza en la producció de vins d’alta qualitat, elaborats principalment a partir de varietats autòctones com la Garnatxa Blanca, la Garnatxa Negra i la Carinyena. Els vins es destaquen per la seva elegància i complexitat, combinant mètodes tradicionals amb tècniques modernes de vinificació. Entre els seus vins més reconeguts hi ha Edetària Selecció, Edetària Via Edetana i els monovarietals de Garnatxa.

Terrenys

Els terrenys d’Edetària s’ubiquen a la Terra Alta, una regió amb una gran diversitat de terres i microclimes. Les vinyes es troben a altituds que varien entre els 350 i 550 metres sobre el nivell del mar, cosa que permet una maduració òptima del raïm. Els sòls de la zona són principalment calcaris i pobres en matèria orgànica. Cosa que contribueix a la concentració i qualitat del raïm. La combinació d’aquests factors, juntament amb una acurada gestió de la vinya, permet a Edetària produir vins que són una autèntica expressió del terrer de la Terra Alta.

En resum, Edetària és un celler que ha sabut combinar tradició i innovació per elaborar vins que reflecteixen l’essència de la Terra Alta. Consolidant-se com un dels cellers més prestigiosos d’aquesta regió vinícola.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×