Skip to content

S'estan mostrant 3 resultats

  • Negre Gastronòmic

    Arzuaga Criança

    22,26
  • Negre Floral

    Arzuaga La Planta

    8,69
  • Negre Floral

    Arzuaga La Planta Magnum

    17,16

Bodegas Arzuaga Navarro està ubicat a Valladolid, en plena Denominació d’Origen Ribera del Duero. L’escenari on neixen els vins que elabora el celler el trobarem a la finca La Planta, propietat que la família Arzuaga té a la localitat val·lisoletana de Quintanilla d’Onésimo.
Florentino Arzuaga, després de la compra de la finca (1982), comença amb la plantació de ceps, la construcció del celler i, per descomptat, l’elaboració del vi. El celler que porta el seu nom s’alça a prop del riu Duero, a la carretera que uneix Sòria amb Valladolid. L’edifici és una oda a la pedra, una sòlida i rústica evocació monacal, amb les arcades, les torres i el campanar.

Territori i viticultura

La finca La Planta consta de 1.500 hectàrees, la major extensió de vinyes pròpies de la Milla d’Or de la DO Ribera del Duero. La propietat compta amb una situació privilegiada per al cultiu de la vinya. Els seus ceps reben el sol i la humitat necessària per a la perfecta maduració del raïm. En aquestes terres, constatant l’amor que sent la família Arzuaga per la natura, hi conviuen la flora i la fauna de la zona. Una flora composta de pins, alzines i savines, i una fauna formada per senglars i cérvols.
Bodegas Arzuaga Navarro compta amb 210 hectàrees de vinya, distribuïdes entre els voltants del celler i l’espai natural de la finca La Planta. Les vinyes d’Arzuaga tenen un clima únic: el dia es caracteritza per un sol nítid, mentre que la nit és fresca i humida. Aquesta combinació climàtica fa que la maduració del raïm sigui lenta i perfecta, donant com a resultat un fruit sa i aromàtic, tenyit i ensucrat, amb una refrescant acidesa. Es conreen les varietats negres tintes (tempranillo), així com les franceses cabernet sauvignon i merlot. El 80% de les vinyes superen els 20 anys i es mouen en una producció aproximada de 4.000 kg/ha.

Elaboració

L’elaboració dels vins Arzuaga es basa en el caràcter de cada terrer. De les 1.500 hectàrees que componen la finca, aquelles amb les condicions (sòl, clima i orientació) més privilegiades per al cultiu de la vinya van ser les triades per als ceps.
L’atenció s’inicia a la vinya, ja que a Arzuaga saben que és impossible fer un bon vi sense raïms sans i de qualitat. Així, es cuida que els rendiments siguin molt limitats, en sintonia amb uns sòls de fertilitat escassa i el dur clima castellà. Una producció massa alta restaria concentració i qualitat al vi, impossibilitant l’elaboració de vins del gust de Don Florentino, vins amb esquelet, però elegants, rotunds i complexos alhora.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×