Skip to content

S'estan mostrant 7 resultats

Azpilicueta

Félix Azpilicueta Martínez destaca als annals del vi de la regió de Rioja com una figura summament influent. Reconegut per la seva energia i esperit emprenedor, l’any 1881 va assumir la responsabilitat d’una vinya reduïda a la localitat de Fuenmayor. Donant origen als Cellers del Romeral, que van marcar una fita inicial a la viticultura regional.

Don Félix, com era anomenat pels seus conciutadans, va introduir poc després la primera instal·lació de tràfec a tot Espanya. Va exercir un paper crucial a les primeres incursions d’exportació dels vins de Rioja. Amb tenacitat i una perspicaç percepció comercial, gradualment va transformar el celler original en una marca de renom i distinció.

Al començament dels anys 90, l’equip enològic de Cellers Azpilicueta va plantejar la idea de crear una fresca col·lecció de vins que establisca la direcció futura del celler i alhora revigués el caràcter dels antany venerats vins de criança i reserva de la regió. Aquests vins estarien basats en les varietats tradicionals de la zona (Tempranillo, Graciano i Mazuelo), barrejades seguint enfocaments clàssics però absolutament contemporanis en la seva expressió. Amb Elena Adell al capdavant com a líder tècnica, i amb el celler flamant com a emblema d’una enologia innovadora, sostenible i amb una identitat distintiva, Azpilicueta s’ha convertit en un model a seguir a l’esfera dels vins de Rioja.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Search
×