Skip to content

Terroir al Límit Terra de Cuques Negre

SKU: vn6344

40,95

IVA inclòs

En estoc (es poden reservar)

40,95
1 - 5 unitats
38,90 (5% de descompte)
6+ unitats
x
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard

Detalls tècnics del producte

Terroir al Límit Terra de Cuques Negre

Terroir al Límit Terra de Cuques Tinto 2021 és un vi negre d’alta expressió, elaborat amb Garnatxa i Carinyena procedents de vinyes velles situades al cor del Priorat. Fidel a la filosofia de mínima intervenció de Terroir al Límit, aquest vi reflecteix amb autenticitat el caràcter del seu paisatge: vinyes escarpades, sòls de llicorella i una viticultura ecològica profundament respectuosa amb la natura.

Elaboració

La producció limitada de Terra de Cuques prové de vinyes situades a Torroja del Priorat, amb edats compreses entre 55 i 75 anys, plantades sobre sòls de llicorella a altituds d’entre 150 i 350 metres. La fermentació es realitza de manera tradicional i respectuosa, seguida d’una criança de 24 mesos en bótes de roure francès de segon ús (228 litres). Aquest procés afina el seu perfil sense amagar-ne la identitat.

Notes de tast

  • Vista: Color cirera intens amb reflexos robí.

  • Nas: Alta concentració de fruita vermella i negra madura, matisos especiats, tocs minerals i delicats records florals.

  • Boca: Entrada sedosa i envoltant. Bona càrrega afruitada, notes cremoses i sensacions dolces de fruita en licor. Vi càlid, refinat, expressiu i molt agradable. Final llarg, elegant i persistent.

El celler: Terroir al Límit

Fundat el 2004, Terroir al Límit s’ha consolidat com un dels cellers més prestigiosos del Priorat i reconegut internacionalment. El celler treballa sota els principis de l’agricultura ecològica i sostenible, amb intervenció mínima, perquè el terroir s’expressi amb la màxima puresa. A partir de les seves 10 hectàrees, elaboren vins que reflecteixen la singularitat del sòl, l’altitud i l’orientació de cada parcel·la.

Maridatge recomanat

Ideal per acompanyar carns vermelles a la brasa, estofats i plats de caça, formatges curats i embotits selectes.

Informació addicional

Celler

D.O.

Format en ml

Graduació

Anyada

País

Regió

Poble/Ciutat

Celler

Terroir al Límit Soc. Lda.

Denominació d’origen

Els vins adscrits a la Denominació d'Origen Qualificada Priorat es troben entre els més prestigiosos del món, segons les crítiques aparegudes a les revistes especialitzades. El territori adscrit a la DOC es localitza a l'interior de la província de Tarragona, en plena Serralada Prelitoral Catalana. És un terreny molt accidentat, dominat pel massís Montsant i envoltat de muntanyes per tot arreu; les aigües del territori aboquen a l'Ebre a través dels petits rius Siurana i Montsant. En aquest terreny dificilíssim es conreen unes 1.900 hectàrees de vinya. El clima de la zona és mediterrani amb influència continental per la seva situació interior, i força sec.
VITICULTURA I TERRES
Un dels principals distintius del Priorat és el sòl, format majoritàriament sobre un substrat geològic de “llicorella” (també es fan altres classes de sòls), conformat per esquists i pissarres d'origen paleozoic. Són sòls pobres, però atorguen moltes propietats als vins. La vinya es cultiva en terrasses o costers, i es poden trobar ceps des dels 200 fins als 1.000 metres d'altitud, sovint plantades en bancals minúsculs. El rendiment dels ceps és molt baix (d'1 kg a 1,5 kg per cep). Això explica tant l?alt grau alcohòlic com l?extraordinària densitat de molts dels vins obtinguts. També és un argument de qualitat, actualment.
TIPUS DE VINS
S'elaboren blancs i negres, però aquests darrers són els vins per excel·lència de la DOP. Els blancs es produeixen amb Garnatxa Blanca i Macabeu principalment; tenen caràcter mediterrani, són herbacis i silvestres; els més ambiciosos tenen bona capacitat d'envelliment. Els negres s'elaboren amb Garnatxa i Carinyena, amb addició d'altres varietats negres, generalment franceses. Són intensos de color, complexos aromàticament i marcats pel terrer, amb records minerals a pissarra. A la boca són carnosos, amb una excel·lent textura, càlids, llargs, amb bona acidesa, gran taní i caràcter mediterrani. També s'elaboren vins tradicionals de licor, com els rancis, els negres dolços, els de raïm sobremadurat o les misteles.

Veure més categories

Vins

Ver todos

Espumosos

Ver todos

Destil·lats

Ver todos

Cerveza

Ver todos

Alimentació

Ver todos

Entrega Express

A la porta de casa.

Enviament gratuït compres superiors 120€

Península

Enviament gratuït compres superiors 199€

A Balears

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*

Seleccioneu l'opció d'idioma que preferiu

*Compres superiors a 99€

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×