Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Celler | |
---|---|
D.O. | |
Format en ml | |
País | |
Maridatge | |
Gastronòmic |
Celler
La Bodega Marqués de Riscal és una de les bodegues més antigues i prestigioses d'Espanya, situada a la regió vinícola de La Rioja. Fundada el 1858 per Camilo Hurtado de Amézaga, la bodega ha estat un referent en la producció de vins de qualitat i en la innovació enològica.
Des dels seus inicis, la Bodega Marqués de Riscal ha apostat per la combinació de tradició i innovació. Va ser la primera bodega a La Rioja en utilitzar tècniques de vinificació bordeleses, gràcies a la col·laboració amb enòlegs francesos. Aquest enfocament ha permès la producció de vins de gran complexitat i elegància.
Un dels elements més emblemàtics de la bodega és la seva seu, coneguda com la Ciutat del Vi. Inaugurada el 2006 i dissenyada per l'arquitecte canadenc Frank Gehry, aquest complex inclou un hotel de luxe, un restaurant amb estrella Michelin, i un centre de vinoteràpia. L'edifici destaca per la seva arquitectura avantguardista, amb una estructura de formes ondulades i materials com el titani i l'acer inoxidable.
Vins
En termes de vins, Marqués de Riscal produeix una àmplia gamma que inclou des dels vins clàssics de Rioja fins a vins de la D.O. Rueda, on destaca el seu Marqués de Riscal Verdejo. Els seus vins de Rioja inclouen els prestigiosos Reserva i Gran Reserva, elaborats principalment amb Tempranillo. Una de les varietats de raïm més representatives de la regió. A més dels seus vins de Rioja i Rueda, Marqués de Riscal també ha expandit la seva producció a altres regions, com ara la D.O. Castilla y León. Aquesta diversificació reflecteix el seu compromís amb la qualitat i la innovació constant. Amb una història rica i una visió de futur, la bodega continua sent un pilar fonamental en el món del vi, reconeguda tant per la seva tradició com per la seva capacitat d'innovar i adaptar-se als nous temps.Denominació d’origen
La Rioja D.O.Ca està situada a la vall de l'Ebre, riu que travessa el territori a una altitud compresa entre els 360 i els 310 metres. Cap al nord s'alça la Serra de Cantàbria i cap al sud la Serra de la Demanda, per la qual cosa el terrer es troba relativament abrigat dels freds vents del nord. Les aproximadament 63.593 hectàrees de vinyes acollides a la DOCA s'estenen entre Haro (Rioja Alta) i Alfaro (Rioja Baixa).
A diferència de la Ribera del Duero, la vinya forma un continu ininterromput que atorga una gran personalitat al paisatge rural. La DOQ Rioja es divideix així mateix en les tres subzones ja citades de Rioja Alta, Rioja Baixa i Rioja Alabesa.
Domina a tot el territori un clima de tipus mediterrani continental, però amb matisos concrets a cadascuna de les subzones.
La influència atlàntica arriba amb facilitat a la Rioja Alta, mentre que la influència mediterrània i, especialment, la sequedat estival es deixen sentir a la Rioja Baixa.
VITICULTURA I TERRES
Les vinyes han anat canviant de localització amb el pas del temps ia mesura que la vinya adquiria més importància. Les vinyes es conreen avui a les millors terres del fons de les valls. Mentre que abans ocupaven les terres més pobres dels turons, convertides avui en boscos i pastures. Al terreny subsisteix encara moltíssima vinya vella plantada en got, que conviu amb les noves plantacions conduïdes en espatllera. Els sòls de la DOC es poden agrupar en tres categories: -Arcillo-calcaris, que es localitzen preferentment a la Rioja Alta i la Rioja Alabesa, cas de Sant Vicent de la Sonsierra. -Argil·loferrosos, que poden trobar-se en totes les subzones de la denominació. -Al·luvials amb còdols, que es troben a les terrasses fluvials de l'Ebre i els seus afluents, al llarg de tot el territori.TIPUS DE VINS
La localització específica de les vinyes incideix molt directament en el caràcter dels vins, tant si s'elaboren exclusivament amb Ull de Llebre (100%) com si es tracta de vins multivarietals. A la Rioja Alta els vins tendeixen a ser més àcids, i són ideals per a la criança, atesa la seva capacitat d'envelliment. A l'Alabesa s'elaboren bons vins mitjançant maceració carbònica, joves i de consum primerenc. També s'elaboren vins capaços de millorar-ne les propietats al llarg dels anys com són alguns grans vins de criança. En aquestes dues subzones (Rioja Alta i Rioja Alabesa) l'Ull de Llebre domina en l'elaboració de vins monovarietals, integrant també la major proporció dels vins de cupatge. A la zona Baixa s'aprecia la influència de la Garnatxa Tinta, que té un protagonisme més gran i dóna lloc a vins de major grau i cos, menor acidesa i molt més llaminers. Els vins negres es classifiquen i etiqueten a partir del temps de criança, distingint-se entre criances, reserves i grans reserves, les mencions tradicionals.Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€