Vall Llach Aigua de Llum
57,17€
IVA inclòs
En estoc
Detalls tècnics del producte
Vall Llach Aigua de Llum
Aigua de Llum és una de les col·leccions més especials del Celler Vall Llach i el seu únic vi blanc. Procedeix principalment de raïms de Viognier, arrelats en el paratge més agrest de la finca Mas del Porrerà, complementats amb varietats històriques dels “Trossos” com Garnatxa, Picapoll, Macabeu i Escanyavell. Es tracta d’un vi d’edició molt limitada que ret homenatge al poeta Miquel Martí i Pol, amic i inspirador del celler des dels seus inicis.
Notes de tast
-
Vista: Color groc pàl·lid amb reflexos daurats, net i brillant.
-
Nas: Intensitat aromàtica alta amb notes florals delicades, fruita blanca madura i subtils tocs especiats. Apareixen matisos de mel i fruita exòtica pròpia de la varietat Viognier.
-
Boca: Vi blanc amb volum i caràcter. Untuós i equilibrat, amb frescor mineral i un final llarg i elegant que convida a continuar gaudint.
Elaboració i criança
Vi monovarietal de Viognier. Desrapat i fermentat en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada (12-15 °C) durant 25 dies, amb batonage diari. Criança parcial de 5 mesos en bótes de roure de 500 L.
Maridatge
Ideal amb peixos greixosos, marisc al forn, aus rostides i plats amb salses cremoses. També combina perfectament amb formatges tous i aromàtics.
Conclusió
Aigua de Llum 2022 és molt més que un vi blanc: és una obra d’art que uneix paisatge, tradició i poesia. Un vi únic per a col·leccionistes i amants dels blancs amb personalitat, amb la profunditat i elegància pròpies del Priorat.
Informació addicional
| Celler | |
|---|---|
| D.O. | |
| Format en ml | |
| Graduació | |
| Anyada | |
| Tipus de vi | |
| Envelliment | |
| País | |
| Varietat Principal | |
| Maridatge | |
| Gastronòmic |
Denominació d’origen
VITICULTURA I TERRES
Un dels principals distintius del Priorat és el sòl, format majoritàriament sobre un substrat geològic de “llicorella” (també es fan altres classes de sòls), conformat per esquists i pissarres d'origen paleozoic. Són sòls pobres, però atorguen moltes propietats als vins. La vinya es cultiva en terrasses o costers, i es poden trobar ceps des dels 200 fins als 1.000 metres d'altitud, sovint plantades en bancals minúsculs. El rendiment dels ceps és molt baix (d'1 kg a 1,5 kg per cep). Això explica tant l?alt grau alcohòlic com l?extraordinària densitat de molts dels vins obtinguts. També és un argument de qualitat, actualment.TIPUS DE VINS
S'elaboren blancs i negres, però aquests darrers són els vins per excel·lència de la DOP. Els blancs es produeixen amb Garnatxa Blanca i Macabeu principalment; tenen caràcter mediterrani, són herbacis i silvestres; els més ambiciosos tenen bona capacitat d'envelliment. Els negres s'elaboren amb Garnatxa i Carinyena, amb addició d'altres varietats negres, generalment franceses. Són intensos de color, complexos aromàticament i marcats pel terrer, amb records minerals a pissarra. A la boca són carnosos, amb una excel·lent textura, càlids, llargs, amb bona acidesa, gran taní i caràcter mediterrani. També s'elaboren vins tradicionals de licor, com els rancis, els negres dolços, els de raïm sobremadurat o les misteles.També us recomanem…
-
Negre Potent
Vall Llach Embruix
23,67€
Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€


