Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Celler | |
---|---|
D.O. | |
Format en ml | |
Graduació | |
Anyada | |
Tipus de vi | |
País | |
Varietat Principal | |
Maridatge | |
Fresc | |
Ecològic, vegà, natural, ... |
Celler
La Bodega Marqués de Riscal és una de les bodegues més antigues i prestigioses d'Espanya, situada a la regió vinícola de La Rioja. Fundada el 1858 per Camilo Hurtado de Amézaga, la bodega ha estat un referent en la producció de vins de qualitat i en la innovació enològica.
Des dels seus inicis, la Bodega Marqués de Riscal ha apostat per la combinació de tradició i innovació. Va ser la primera bodega a La Rioja en utilitzar tècniques de vinificació bordeleses, gràcies a la col·laboració amb enòlegs francesos. Aquest enfocament ha permès la producció de vins de gran complexitat i elegància.
Un dels elements més emblemàtics de la bodega és la seva seu, coneguda com la Ciutat del Vi. Inaugurada el 2006 i dissenyada per l'arquitecte canadenc Frank Gehry, aquest complex inclou un hotel de luxe, un restaurant amb estrella Michelin, i un centre de vinoteràpia. L'edifici destaca per la seva arquitectura avantguardista, amb una estructura de formes ondulades i materials com el titani i l'acer inoxidable.
Vins
En termes de vins, Marqués de Riscal produeix una àmplia gamma que inclou des dels vins clàssics de Rioja fins a vins de la D.O. Rueda, on destaca el seu Marqués de Riscal Verdejo. Els seus vins de Rioja inclouen els prestigiosos Reserva i Gran Reserva, elaborats principalment amb Tempranillo. Una de les varietats de raïm més representatives de la regió. A més dels seus vins de Rioja i Rueda, Marqués de Riscal també ha expandit la seva producció a altres regions, com ara la D.O. Castilla y León. Aquesta diversificació reflecteix el seu compromís amb la qualitat i la innovació constant. Amb una història rica i una visió de futur, la bodega continua sent un pilar fonamental en el món del vi, reconeguda tant per la seva tradició com per la seva capacitat d'innovar i adaptar-se als nous temps.Denominació d’origen
Rueda D.O. abasta tres províncies: el sud de Valladolid, l'oest de Segòvia i el nord d'Àvila, ocupant una superfície d'aproximadament unes 13.000 hectàrees, només unes 700 de les quals corresponen a varietats negres (el 5% aproximadament). Les vinyes serpentegen enmig del paisatge pla o suaument ondulat de la Meseta septentrional, situat al nord del riu Duero.
Com a la resta de la Meseta el clima és de tipus continental, amb hiverns llargs i freds i estius curts i calorosos. Les pluges es concentren a la primavera ia la tardor; la pluviometria és escassa, d'aproximadament uns 400 mm a l'any.
VITICULTURA I TERRES
A la província de Segòvia encara es poden trobar ceps prefiloxèrics, els més vells de la zona. A la zona la vinya es cultivava tradicionalment entre els 600 i els 800 metres d'altitud, destinant-se les millors terres al cereal. Actualment també es planten ceps a les zones més baixes, amb sòls més fèrtils i, en conseqüència, molt més productius si es comparen amb els cultius d'abans.
TIPUS DE VINS
Dominen els vins blancs produïts amb la varietat Verdejo (mínim de 85%), el Rueda Verdejo, que s'ha fet enormement popular. Produeix vins amb aroma de fonoll, molsa, herba acabada de tallar, poma i elements balsàmics, com la menta i l'eucaliptus. A la boca són vins frescos, afruitats i amb un final de boca amarg que l'allarga i en compensa la maduresa. Un altre vi apreciable és el Rueda Sauvignon, elaborat amb un mínim del 85% de Sauvignon Blanc. Finalment, hi ha una petita producció d'escumosos, negres i rosats.
Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€