Brúixola
13,94€
IVA inclòs
Brúixola és un vi del doctor previ de Garnacha, Cariñena i Syrah. Prové de vinyes de 20 a 60 anys i té un pas pel barril de roure francès durant 5 mesos.
vermell amb tocs negres. De fruita negra com la pruna i vermell madur, tocs de pebre negre, regalèssia i mineralitat.
En estoc
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard
Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Celler | |
---|---|
D.O. | |
Format en L | |
Format en ml | |
Pes en Kg | |
Pes en grams | |
Graduació | |
Anyada | |
Varietats | |
Tipus de vi | |
País | |
Regió | |
Poble/Ciutat |
Denominació d’origen
Els vins adscrits a la Denominació d'Origen Qualificada Priorat es troben entre els més prestigiosos del món, segons les crítiques aparegudes a les revistes especialitzades. El territori adscrit a la DOC es localitza a l'interior de la província de Tarragona, en plena Serralada Prelitoral Catalana. És un terreny molt accidentat, dominat pel massís Montsant i envoltat de muntanyes per tot arreu; les aigües del territori aboquen a l'Ebre a través dels petits rius Siurana i Montsant. En aquest terreny dificilíssim es conreen unes 1.900 hectàrees de vinya. El clima de la zona és mediterrani amb influència continental per la seva situació interior, i força sec.
VITICULTURA I TERRES
Un dels principals distintius del Priorat és el sòl, format majoritàriament sobre un substrat geològic de “llicorella” (també es fan altres classes de sòls), conformat per esquists i pissarres d'origen paleozoic. Són sòls pobres, però atorguen moltes propietats als vins. La vinya es cultiva en terrasses o costers, i es poden trobar ceps des dels 200 fins als 1.000 metres d'altitud, sovint plantades en bancals minúsculs. El rendiment dels ceps és molt baix (d'1 kg a 1,5 kg per cep). Això explica tant l?alt grau alcohòlic com l?extraordinària densitat de molts dels vins obtinguts. També és un argument de qualitat, actualment.TIPUS DE VINS
S'elaboren blancs i negres, però aquests darrers són els vins per excel·lència de la DOP. Els blancs es produeixen amb Garnatxa Blanca i Macabeu principalment; tenen caràcter mediterrani, són herbacis i silvestres; els més ambiciosos tenen bona capacitat d'envelliment. Els negres s'elaboren amb Garnatxa i Carinyena, amb addició d'altres varietats negres, generalment franceses. Són intensos de color, complexos aromàticament i marcats pel terrer, amb records minerals a pissarra. A la boca són carnosos, amb una excel·lent textura, càlids, llargs, amb bona acidesa, gran taní i caràcter mediterrani. També s'elaboren vins tradicionals de licor, com els rancis, els negres dolços, els de raïm sobremadurat o les misteles.Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€