Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Celler | |
---|---|
D.O. | |
Format en L | |
Format en ml | |
Pes en Kg | |
Pes en grams | |
Graduació | |
Anyada | |
Varietats | |
Tipus de vi | |
País | |
Regió | |
Poble/Ciutat |
Celler
Raventós d'Alella és un celler del grup Codorniu ubicat a Santa Maria de Martorelles i sota l'empara de la D.O Alella. És un projecte sòlid i consolidat a la més petita i bonica de les Denominacions d'Origen del nostre país. És un celler que fomenta sobretot els vins blancs de la varietat Pansa Blanca, la varietat insígnia de la D.O Alella.
A més, són grans defensors de la part interior de la Sra. Alella, aquella que queda passada la serralada prelitoral. Utilitzen vins tecnològicament impecables i que expressen amb absoluta franquesa la mineralitat pròpia dels sòls de sauló. Cal afegir que Raventós d'Alella han començat un projecte en què donen més importància que mai al terrer. Fent vins de vila ( Vins que certifiquen que tota la procedència del raïm és d´un mateix poble) i vins de finca ( Vins que certifiquen que tota la procedència del raïm és d´una sola finca). Deixant entreveure així les diferències d'una localitat a una altra i mostrant també l'expressió de les millors finques.
Tota una declaració d´intencions, fent seu el sistema de Premier Cru i Grand Cru de França per classificar els vins segons la seva procedència.
Denominació d’origen
La Alella D.O. s'estén al nord-est de Barcelona i ocupa un territori situat a les dues vessants de la Serralada Litoral: la del Vallès, orientada cap al nord, i la del Maresme, orientada cap a la Mediterrània.
VITICULTURA I SÒL
El sòl és majoritàriament de granit, que en descompondre's dóna el típic sauló (sorra de gra gruixut), que caracteritza els fèrtils sòls del Maresme, es tornen argilosos a les zones més planes i deprimides. El clima és mediterrani, més temperat i amb menys contrastos tèrmics a la zona litoral, on se situa la pròpia Alella, atenuats per les freqüents i refrescants brises marines. Resulta més plujós cap al nord ia les zones muntanyoses, que abunden al territori.
TIPUS DE VI
Predomina a Alella D.O. la producció de vins blancs. S'elaboren amb diverses varietats, destacant l'apreciada Pansa Blanca (o Xarel·lo). El vi més conegut és l'Alella clàssic, lleuger, aromàtic i fàcil de beure, lleugerament dolç. També s'elaboren vins secs, fins, aromàtics i molt saborosos a la boca. Amb aquesta varietat Pansa Blanca, a més, s'elaboren vins fermentats en bóta. També compten amb una interessant gamma de rosats i negres fets amb varietats foranes i locals, com el syrah, garnatxes, entre d'altres.
Veure més categories
Entrega Express
A la porta de casa.
Enviament gratuït compres superiors 120€
Península
Enviament gratuït compres superiors 199€
A Balears
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€