Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Celler | |
---|---|
D.O. | |
Format en L | |
Format en ml | |
Pes en Kg | |
Pes en grams | |
Graduació | |
Anyada | |
Varietats | |
Certificat | |
Tipus de vi | |
Envelliment | |
País | |
Regió | |
Poble/Ciutat |
Celler
Espelt Viticultors és un celler ubicat al cor de l'Empordà, a Catalunya. Fundada el 2000 per Lluís i Quimeta Espelt, es dedica a la viticultura sostenible. Les vinyes s'estenen per més de 200 hectàrees, des de la plana fins als turons de la serra de l'Albera, aprofitant la diversitat de sòls i el clima mediterrani.
Cultiven varietats de raïm tant autòctones com internacionals, com Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Syrah. Els seus vins reflecteixen el terrer de l'Empordà, combinant modernitat i tradició. Entre els seus vins destacats hi ha Espelt Sauló i Espelt Lledoner Roig.
El celler ofereix experiències d'enoturisme, amb visites guiades i degustacions. Espelt Viticultors es caracteritza pel compromís amb la qualitat, la innovació i el respecte pel medi ambient.
Denominació d’origen
L'Empordà D.O. s´estén per tota la comarca natural de l´Empordà, situada a la província de Girona, al peu dels Pirineus. El clima de la zona és mediterrani litoral, matisat per l'altitud i la proximitat més gran o llunyania al litoral. Els hiverns són molt suaus i els estius calorosos, però mitigats per la brisa del mar. A tota la zona l'element climàtic més destacat és el vent del nord, la tramuntana, molt perjudicial per la seva virulència, però beneficiós per a l'estat sanitari de la vinya, i que porta aire més fred dels Pirineus.
VITICULTURA I TERRES
Els sòls són heterogenis; domina un substrat de granits i pissarres a les zones muntanyoses, que sol donar sòls àcids; mentre que al pla i al fons de les valls dominen els sòls d'alluvió, tant sorrencs com argilosos.
TIPUS DE VINS
Els vins blancs de l'Empordà són saborosos, tenen personalitat i frescor i records minerals. Han millorat molt els darrers anys, sovint a partir de la recuperació de varietats locals (les diverses varietats de Garnatxes i el Samsó), i prestant una gran atenció al moment de la verema i al procés d'elaboració. Els vins negres destaquen els vins de l'anyada (vi novell), molt agradables, però de consum ràpid. Entre els negres amb més ambició i amb criança hi ha alguns esplèndids (per exemple, vins de Castell de Perelada, són vins molt cotitzats nacionalment i internacionalment per la seva qualitat excepcional).
Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€