Detalls tècnics del producte
Vi Negre Gallina de Piel Roca del Crit
Submergeix-te en l’essència de l’Empordà amb Gallina de Piel Roca del Crit, un vi negre que encarna la visió del reconegut sommelier David Seijas, antic membre de l’equip d’El Bulli. Aquest projecte neix de la passió de Seijas pel terrer i el seu desig d’expressar la singularitat de la regió a través de vins amb ànima.
El nom “Roca del Crit” evoca la història personal de David, qui solia alliberar la tensió dels intensos serveis a El Bulli cridant al cel des d’una roca propera a les vinyes, amb fantàstiques vistes a la badia de Roses. Aquesta connexió íntima amb la terra es reflecteix en cada ampolla.
Aquest vi és un cupatge meticulós de Garnatxa Negra i Carinyena, conreades en vinyes velles (amb un mínim de 20 anys) sobre sòls granítics que li confereixen una frescor distintiva. El clima mediterrani, marcat per la influència de la Tramuntana, un fort vent del nord, imprimeix caràcter i concentració als raïms.
Després de la fermentació, la Carinyena realitza una criança de 10 a 12 mesos sobre les seves lies en foudres de 2250L i bótes de roure francès de 500-700L de segon i tercer ús, amb torrats mitjans. Aquest procés aporta complexitat i estructura sense emmascarar la puresa de la fruita. El resultat és un vi amb una graduació alcohòlica que sol rondar el 13.5%-14.5% Vol. i que conté sulfits.
Una Experiència Sensorial Vibrant
Gallina de Piel Roca del Crit es presenta amb un color cirera brillant i seductor. Al nas, desplega una complexitat aromàtica que combina fruita vermella madura (cireres, mores) amb delicades notes florals de violetes, tocs especiats de regalèssia de pal, grans de cafè i romaní, i matisos d’herbes silvestres i balsàmiques.
En boca, és un vi carnsós i estructurat, amb un tacte finament granulat i una acidesa vibrant que aporta frescor i equilibri. La fruita es percep sucosa, i els tanins són rodons i ben integrats, deixant un final persistent amb matisos de cafè i cacau. És un vi amb gran precisió, que aconsegueix mostrar l’expressió varietal i el caràcter del terrer de l’Empordà. Ideal per maridar amb carns vermelles, carns blanques, peix i fins i tot bolets com els rovellons.
Informació addicional
| Celler | |
|---|---|
| D.O. | |
| Format en L | |
| Format en ml | |
| Pes en Kg | |
| Pes en grams | |
| Graduació | |
| Anyada | |
| Tipus de vi | |
| País | |
| Regió | |
| Poble/Ciutat | |
| Varietat Principal | |
| Maridatge | |
| Floral |
Celler
Denominació d’origen
Veure més categories
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€



