Detalls tècnics del producte
Informació addicional
Pes | 1 kg |
---|---|
Celler | |
D.O. | |
Format en L | |
Format en ml | |
Pes en Kg | |
Pes en grams | |
Graduació | |
Anyada | |
Tipus de vi | |
Envelliment | |
País | |
Poble/Ciutat | |
Varietat Principal | |
Maridatge | |
Floral |
Celler
Viñas del Vero és un celler de la d. o. Somontano que deu el seu nom al riu Vero. S'estableix a la regió el 1986 i és el 1987 que comencen a replantar les varietats típiques de la zona, com la Moristel o l'Ull de Llebre. Al costat de les varietats foranes com Cabernet Sauvignon o la Gewürztraminer. Avui dia Viñas del Vero forma part de la família González Byass i és un referent tant per les tècniques enològiques d'avantguarda com pels equips d'última generació. Cosa que dóna una personalitat única als seus vins. A més, és el celler amb més producció de tot el D.O Somontano i un dels cellers d'Espanya amb més superfície cultivada.
Denominació d’origen
El territori de la Somontano D.O. es troba situat al peu dels Pirineus, a la província d'Osca. Es van declarar a la denominació 4.175 hectàrees de vinyes, localitzades preferentment al voltant de la ciutat de Barbastro, estenent-se entre les valls dels rius Cinca i el seu afluent, l'Alcanadre. El clima de la zona es caracteritza pels seus hiverns llargs i freds i els estius molt calorosos, amb canvis bruscs de temperatura a finals de primavera i tardor. La pluviositat mitjana se situa en els 500 mm, variant notablement d'un extrem a l'altre de la Somontano D.O. En funció de la major o menor proximitat a la muntanya, baixant de nord a sud i d'oest a est.
VITICULTURA I TERRES
Predominen a la zona els terres calcaris, poc fèrtils i amb bona permeabilitat.
TIPUS DE VINS
Predomina la producció de vins negres; els més tradicionals s'elaboren barrejant Ull de Llebre amb una mica de Moristel, una varietat autòctona de la zona, encara que també, com a la DO Navarra, es cultiven el Cabernet Sauvignon i el Merlot per integrar juntament amb l'Ull de Llebre la base dels negres de criança. Des de fa anys, els vins que procedeixen de la varietat Parraleta sorprenen per una personalitat pròpia, encara que la seva producció és molt escassa. Hi ha vins blancs que s'elaboren amb Macabeu, que no solen passar per fusta. Les varietats que donen lloc als millors vins blancs són Chardonnay i Gewürztraminer, que s'adapten bé al terreny.
Veure més categories
Entrega Express
A la porta de casa.
Enviament gratuït compres superiors 120€
Península
Enviament gratuït compres superiors 199€
A Balears
Subscriu-te a la nostra Newsletter
Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*
*Compres superiors a 99€