Skip to content

Carmelo Rodero Criança

SKU: VTI376

25,41

IVA inclòs

En estoc

25,41
1 - 5 unitats
24,14 (5% de descompte)
6+ unitats
x
Per compres superiors a 120€, enviament gratuït
Pagaments amb Visa i Mastercard

Detalls tècnics del producte

Vi Negre Carmelo Rodero Criança 2022

Des del cor de la Ribera del Duero, presentem el Carmelo Rodero Criança 2022, una obra mestra de Bodegas Rodero, un projecte familiar amb arrels profundes a la localitat de Pedrosa de Duero, Burgos. Un vi que honora la trajectòria de Carmelo Rodero, qui va tenir el privilegi de proveir els seus raïms a la icònica bodega Vega Sicilia durant 14 anys. Aquesta Criança és un testimoni d’aquesta herència de qualitat i passió.

Aquest coupage excepcional es compon d’un 90% Tempranillo i un 10% Cabernet Sauvignon, raïms conreats amb cura que donen com a resultat una producció anual d’entre 200.000 i 280.000 ampolles. Amb una graduació alcohòlica del 14,0% i després de 15 mesos de criança en bótes de roure, aquest vi es posiciona com un referent en la seva categoria.

Els vins de Carmelo Rodero sempre marquen la diferència amb una sobrietat i noblesa que els distingeix. Aquesta Criança 2022 no és l’excepció; ofereix tot el que es pot esperar d’un gran negre riberenc, amb aquest inconfusible plus d’elegància. És un vi que es mostra imponent en la seva joventut i que desenvolupa una sofisticada complexitat amb la maduresa.

Una Experiència Sensorial Inoblidable

El Carmelo Rodero Criança 2022 sedueix a la vista amb el seu color profund, i captiva al nas amb les seves complexes aromes. Però és en boca on la veritable màgia succeeix. El seu tacte finament granulat i una acidesa mil·limètrica donen pas a una explosió de sabors. Descobriràs delicades notes de canyella, clau, pebre i vainilla, perfectament integrades del seu pas pel roure. Aquestes es fusionen harmònicament amb la maduresa i la justa tanicitat d’un raïm de qualitat excepcional. Els tanins s’estenen per cada racó de la boca sense assecar, embolicats en la jugositat de la fruita. Un final persistent, amb elegants tocs de malta i cacau, arrodonint un vi de gran precisió que aconsegueix transmetre un ferm caràcter de celler sense renunciar a mostrar les particularitats úniques de cada anyada. És un vi carnós i estructurat, intens en sabor, llarg i generós en sensacions gustatives.

Informació addicional

Pes 1 kg
Celler

D.O.

Format en L

Format en ml

Pes en Kg

Pes en grams

Graduació

Anyada

Tipus de vi

Envelliment

País

Varietat Principal

,

Maridatge

Celler

Bodegas Carmelo Rodero és un celler amb passat, present i futur va ser fundada l'any 1991 per Carmelo Rodero, un viticultor de Pedrosa de Duero i pioner en l’elaboració de vins amb ceps propis com a signe d’excel·lència. La bodega es caracteritza pel respecte absolut al vinya i el control total de la qualitat des de la cepa fins a la copa. Una de les seves innovacions principals és el sistema de vinificació per gravetat. Evita l’ús de bombes i tracta el raïm amb molta cura per preservar aromes i textures. Les vinyes pròpies ocupen entre 120 i 170 hectàrees, situades a altituds entre 820 i 890 metres. Sòls pobres que potencien l’expressió del terrer de la Ribera del Duero. Els seus vins, com el Carmelo Rodero Crianza, Reserva, Pago de Valtarreña o TSM, destaquen per la seva potència, elegància i puresa varietal. La bodega ha rebut reconeixements en guies de prestigi i puntuacions destacades. Actualment, les filles de Carmelo, Beatriz i María Rodero, lideren la direcció tècnica i comercial, mantenint l’esperit familiar i apostant per la innovació i la sostenibilitat.

Denominació d’origen

Ribera del Duero D.O.
El territori de la Ribera del Duero D.O. comprèn aproximadament 21.964 hectàrees de vinyes, cultivades al llarg d'uns 120 km, situats a banda i banda del curs del Duero, al seu pas per les províncies de Valladolid, Burgos, Segòvia i Sòria. És una zona de clima mediterrani amb un fort component continental. La pluviositat mitjana és moderada-baixa i augmenta d'oest a est. Els estius són molt secs i els hiverns llargs i molt freds, amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, existint perill de gelades tardanes fins a finals de maig. VITICULTURA I TERRES Els sòls són predominantment calcaris, amb presència de sòls al·luvials a les terrasses fluvials del Duero. Als sectors propers als rius els sòls tendeixen a ser sorrencs, llimosos i argilosos. Les vinyes es localitzen preferentment als tossals dels rius i als fons de la vall a una altitud mitjana compresa entre els 700 i els 850 metres. Algunes zones com La Horra o Roa a Burgos són tradicionalment més calcàries. TIPUS DE VINS Els negres són els vins de la Ribera del Duero per excel·lència; grans i acreditats negres de molt de cos, raça, esperit i personalitat. S'elaboren a base d'Ull de llebre (mínim, 75% en la composició varietal). Allò usual durant molts anys va ser elaborar vins joves, que no passessin per fusta, i els criats en bóta, etiquetats amb les mencions tradicionals criança i reserva. Més recentment s'han comercialitzat altres “categories” de criança (totes usen la contraetiqueta “collita” lila). A la DO Ribera del Duero s'elaboren alguns negres situats tradicionalment entre els millors vins espanyols. Són vins reconeguts a tot el món. Posicionats usualment al cim de les puntuacions atorgades per les revistes i les guies especialitzades, tant nacionals com internacionals.

Veure més categories

Vins

Ver todos

Espumosos

Ver todos

Destil·lats

Ver todos

Cerveza

Ver todos

Alimentació

Ver todos

Entrega Express

A la porta de casa.

Enviament gratuït compres superiors 120€

Península

Enviament gratuït compres superiors 199€

A Balears

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Regístrate y obtén 10€ de regalo en tu primera compra*

Seleccioneu l'opció d'idioma que preferiu

*Compres superiors a 99€

CONTACTA AMB NOSALTRES

Back To Top
Cerca a Món La Cata...
×