Skip to content

L’amontillat és un vi típic de Jerez i Montilla Moriles. Una possible comparació poètica de l’amontillat és com l’au fènix: un de fi que a mort i ressuscita més complex i savi com a amontillat. És un tipus de vi molt especial, perquè consisteix en un de fi que ha perdut els llevats que el protegien de l’oxidació. Ha recorregut un camí cap a l’oxidació. Tornant a revertir part del procés que va fer per ser fi i acumulant glicerol (un alcohol més amable). Recull aromes d’oxidació com fruits secs i torrats que aniran desplaçant les aromes d’ametlla verda i talc tan característiques del fi, sense fer-les desaparèixer del tot.
A part, la salinitat que ja mostrava la fi a la boca s’ha multiplicat exponencialment, això fa de l’amontillat un vi amb un potencial gastronòmic molt elevat. Això és degut al fet que és un vi a cavall entre dos mons: el món de la criança biològica i el món de l’oxidació: d’una banda, té la salinitat del fi i les aromes i per l’altra té les aromes oxidatives i l’amabilitat del glicerol. L’acompanyament que mai no falla a l’amontillat són les verdures a la brasa i els formatges curats. Els aliments fumats i els bolets també són un dels maridatges estrella. Amb aquests plats, tant sols o com a ingredient principal d’una altra elaboració, amb un amuntegat difícilment podrem fallar.

Información

Promociones especiales
Novedades
¡Lo más vendido!
Contacte con nosotros
Aviso legal
Términos y condiciones
Sobre nosotros
Política de cookies
Política de privacidad
mapa del sitio

Categorias

Vino
Cavas
Destilados
Cerveza
Ecológico
Alimentación

Mi cuenta

Mis compras
Mis vales descuento
Mis direcciones
Mis datos personales
Mis vales

Horario de tienda

Martes a sábado de 10h a 14h y de 16h a 20h.
Domingos de 10h a 14h

Legal

Pago seguro

Las opciones de pago varían según el comerciante

Síguenos

Contacto Món La Cata

Financiado por la Unión  Europea – NextGenerationEU

Back To Top
Search
×